Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Bruger katte kattetræer?

Katte har en naturlig trang til at klatre højt. I naturen ville det naturlige valg naturligvis være et træ. Men bruger katte kattetræer, der ikke har bark og grene?

Så, bruger katte kattetræer?

Ja, de fleste katte vil være meget glade for at have et kattetræ i deres liv. Et godt kattetræ vil give katte mulighed for at opfylde de fleste af deres naturlige instinkter - klatring, kløning, at gemme sig og hvile. Det kan være en stor forbedring for din pelsede ven og give masser af sjov, så længe du finder det rigtige kattetræ.


to bengalske katte leger på freestyle gulv-til-loft kattetræ
Kattetræer er en genial måde at give dine katte alt, hvad de har brug for.

Hvorfor bruger katte kattetræer?

Højde

Katte elsker at være højt oppe. Som byttedyr og naturlige klatrere nyder de at have kontrol over deres territorium ved at observere det fra et udsigtspunkt. Oppefra kan de se, hvad der foregår, og er i stand til at få øje på større rovdyr. Et kattetræ er normalt en sikker måde at lade din kat gøre dette på, da det (i modsætning til bogreoler eller køkkenskabe) er designet specielt til dyr.

Sikkerhed

At have et sted at trække sig tilbage til, når tingene bliver lidt for meget, er vigtigt for enhver kat, men især for katte i store eller travle husholdninger, eller katte, der skal flytte ind i et nyt hjem. Selvom indendørs kattetræet ikke er højt nok til, at katten har fuldstændig privatliv, kan børn og andre kæledyr lære at ikke forstyrre katten, mens de leger, kradser eller hviler på kattetræet. Det vil give din kat en følelse af sikkerhed og afslapning.

Når vi taler om sikkerhed, er det dog virkelig vigtigt, at du installerer dine kattemøbler korrekt. Katte kan have ni liv, men hvis de skal hoppe mellem trin eller gynge i hængekøjer, skal kattetræet sikres i overensstemmelse hermed. Store kattetræer, som Omlets Freestyle , der er fastgjort til væggen eller loftet, vil give dig ro i sindet, velvidende at træet ikke vil vælte over din kat, når de lægger deres vægt imod det eller rækker ud efter dinglende legetøj.

Du kan læse mere om, hvordan du sikrer dit hjem for en kat her.

Et sted at sove

Katte tilbringer størstedelen af dagen med at sove, og selvom de kan falde i søvn mere eller mindre hvor som helst, er det godt at give dem et par steder at vælge imellem, det være sig på et dejligt kattetæppe i vindueskarmen eller i deres egen komfortable katteseng.

Som vi allerede har fastslået, føler katte sig mest trygge, når de er højt oppe, så hvis du kan, er det en god idé at give dem en soveplads over jorden. Freestyle kattetræ kan udstyres med enten en super behagelig hængekøje eller en afsondret filthule, hvor katten kan krølle sig sammen. Du kan læse mere om hvorfor katte sover så meget her.


katte, der slapper af i hule og hængekøje på udendørs kattetræ
Alle gode kattetræer bør have rum, hvor din kat kan slappe af i fred.

Naturlig trang til at klatre

Som vi nævnte før, er det naturligt for katte at ønske at være højt oppe, men ofte er rejsen til toppen lige så vigtig. Katte er programmeret til at kunne lide at klatre, og det er meget vigtigt at give dem en sikker mulighed for at gøre det.

Afhængigt af din kats alder og fysiske evner kan du tilpasse et kattetræ som Omlets Freestyle gulv-til-loft kattetræ. For ældre eller mindre eventyrlystne katte kan du starte med nogle trin lavt til jorden og gradvist flytte dem højere, og for mere atletiske vovehalse kan du opbygge et system, der udfordrer deres klatrebehov.

Underholdning

Et kattetræ er ikke kun et sted, hvor din kat kan sidde højt oppe og se verden gå forbi, det kan også være en god kilde til underholdning. Sørg for, at det kattetræ, du vælger, har tilbehør, der vil begejstre dit kæledyr, det være sig kradseelementer, legetøj til katte eller interessante klatremuligheder.

Fuglekiggeri

Vi sagde, at katte er byttedyr, men som du sikkert allerede ved, er de også naturlige jægere. Hvis du har en udendørs kat, kan du regelmæssigt modtage gaver i form af døde fugle og gnavere lige uden for døren, men i mange tilfælde er det mest spændende for en kat at jage bytte.

Selv katte, der ikke har nogen intention om eller mulighed for selv at komme til byttet, vil grundigt nyde at kunne spionere og forsøge at snige sig ind på mindre dyr.

Hvis din kat tilbringer tid udendørs, enten frit strejfende eller i en kattegård, vil den elske at have et højt sikkert tilflugtssted, hvorfra den kan se fugle i haven, og et kattetræ kan være den perfekte måde at give den denne mulighed på.

Hvor kan man placere et kattetræ?

Indendørs

Det typiske kattetræ placeres indendørs, normalt i en stue eller et ekstra rum, hvor din kat kan lide at tilbringe tid. Selvom du har en udendørs kat, bruger den sandsynligvis en del tid indendørs, og det er en god idé at give den et sted at lege og slappe af.


katte, der leger på et indendørs kattetræ med masser af tilbehør
Indendørs versioner, som Omlets Freestyle gulv-til-loft kattetræ, kan modificeres til at passe til dine katte.

For indendørs katte, der ikke får den samme mængde motion og stimulering, er et kattetræ næsten et must for deres velbefindende og mentale sundhed. Omlets Freestyle indendørs kattetræ er den ideelle løsning. Disse kattetræer, der kan tilpasses fuldstændigt, giver timevis af sjov og giver katteejere mulighed for at skabe et rum, der virkelig passer til deres kæledyr. Et stort udvalg af tilbehør kan tilføjes til de lodrette stænger, fra trin, platforme og broer til sisal reb kradsestolper, hængekøjer og afsondrede huler, hvor katte virkelig kan slappe af.

En anden god ting ved Freestyle er, at det vil passe smukt ind sammen med de andre møbler i dit hus, og det kan tilpasses fuldstændigt, så det passer til både store hjem og små rum.

Der er selvfølgelig mindre og mindre detaljerede kattetræer til dem, der ikke kan lide at klatre. Som vi nævnte, er det dog altid godt at sørge for, at kattetræet lader din kat udleve så mange af sine instinkter som muligt, det være sig med kradsemuligheder eller afsondrede hvilesteder.

Udendørs

Hvis du lader din kat nyde naturen i en kattegård, er tilbehør til indhegningen med et kattetræ en fantastisk måde at give den mere spænding og motion på.


katte, der leger i en udendørs kattegård med et kattetræ
Udendørs kattetræer placeres ofte i kattegårde, men kan også være fritstående.

Freestyle udendørs kattetræer ligner den indendørs version, men med tilpasset tilbehør, der kan modstå elementerne. Hvis du har en kat, der har lov til at strejfe frit, kan det stadig være en genial tilføjelse at placere et kattetræ i haven og give god motion. Dette er især godt, hvis din kat ikke nødvendigvis kan lide at forlade havens omkreds, men stadig kan lide at kunne klatre og lege over jorden.

Hvor højt skal dit kattetræ være?

Dette afhænger af et par ting, men for at få alle fordelene skal det være højt nok til, at din kat rent faktisk kan klatre op ad det, og ideelt set bør den højeste siddeplads være højere oppe, end hvor mennesker er. Katte føler sig trygge højt oppe, og du vil højst sandsynligt have fundet din katteven oven på en reol eller hvilende oven på en åben dør.

Freestyle-stængerne kan forlænges, så de passer til loftet eller løbegårdens tag op til 4,40 meter. Det er højere end de fleste kattetræer, og ikke alle katte vil ønske at gå så højt, så sørg for kun at placere tilbehør i en højde, du ved, at din kat vil være komfortabel i.

Er kattetræer kun til killinger?

Nej, og heller ikke kun for voksne katte. Kattetræer findes i alle former og størrelser, og du skal som ejer sørge for, at det kattetræ, du har valgt, passer til din kats alder og evner.

Med Freestyle kan du for eksempel flytte tilbehør op og ned ad stængerne for at sikre, at afstanden mellem trin eller platforme er udfordrende nok til at stimulere din kat, mens det stadig er sikkert at bruge. Du kan også udstyre dit træ med de ting, som du ved, at din kat elsker. En ung killing vil måske elske at løbe op og ned ad ramper, mens ældre katte måske foretrækker bare at få et godt stræk på et kradsetræ og derefter lægge sig ned for at få en lur på en pude eller i en hule.


kat, der kradser på en sisal kradsepost på et kattetræ
Sørg for, at dit kattetræ har elementer dine katte kan kradse i.

Kan katte dele et kattetræ?

Katte, der bor sammen, kan helt sikkert dele et kattetræ, men det er en god idé at give dem plads nok til at være adskilt, mens de stadig bruger træet. Større katte som Maine Coon vil naturligvis have brug for mere plads end mindre racer, men hvor meget plads, hver enkelt kat har brug for, er mest afhængig af din kats stil og personlighed. Kattetræer som Freestyle giver dig mulighed for at give alle katte nok plads til at klatre, klø og spille, uden at komme i vejen for hinanden.

Da en af de største fordele ved et kattetræ er at give katte deres plads, er det vigtigt, at du giver så mange kradsesteder og hvilesteder som du har katte.

Mens to kattetræer kan fungere i husholdninger med flere katte, der ikke kan enes med flere katte, er der altid en risiko for, at det fører til flere kampe, som en pludselig beslutter, at de andre katte har det perfekte sted og prøver at overtage det..

Konklusion

Vi håber, at det har overbevist dig om, at dine katte har brug for et kattetræ, og givet dig nogle idéer om, hvordan det kan være bedst for dig at designe kattetræstrukturen. Multi-design kattetræer giver katte af alle aldre med muligheder for at klatre, klø og lege, samtidig med at det er et rum, som de ser som deres eget territorium, hvor de kan skjule sig, sove og slappe af, højt hævet over støvsugere, hunde og irriterende småbørn.

Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer