Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Hvad er en kattegård?

En kattegård er en udendørs indhegning til katte i din have, på din altan eller andre udendørs områder hvor katte kan motionere og nyde solen, uden at bekymre sig om at komme i fare eller komme til skade. Lidt ligesom en veranda til katte.

Så vi har besvaret spørgsmålet, 'Hvad er en kattegård?', men hvordan beslutter du dig for, hvilken kattegård du skal vælge, og hvordan gør du den så underholdende som muligt?

Kat klatrer i udendørs Freestyle kattetræ i Omlet kattegård udenfor i haven
En kattegård er en genial og sikker måde at give din kat en forsmag på naturen!

Er det ondt at holde en kat i en kattegård?

Nej, ikke hvis det er gjort på den rigtige måde. Mens nogle mennesker måske vil hævde, at det er bedre ikke at give katte, der ikke er i stand til at færdes frit, smagen af udendørsliv, er der ingen beviser, der tyder på, at dette ville gøre dem mere ulykkelige end aldrig at gå udenfor overhovedet. Faktisk kan det være yderst gavnligt for både deres fysiske og mentale sundhed at give katte et sikkert uderum med masser af underholdning og stimulering..

Når det er sagt, bør du sørge for, at dine katte har plads nok. Sørg altid for vand og skygge, og helst en kattebakke. Efterlad ikke din kat uden opsyn i længere perioder, og tjek jævnligt kattegården for at sikre, at den er sikker.

Hvorfor skal du anskaffe dig en kattegård?

Traditionelt set har udendørs indhegninger hovedsageligt været brugt til racer af høj værdi, eller ældre og skadede katte, men der er en række grunde til, at du ønsker at anskaffe en kattegård til dit kæledyr. I sidste ende går det hele ud på, at du vil have dem til at være glade udendørs uden bekymringer.

Holder katte sikre

Den største fordel ved en kattegård er muligheden for at holde katte sikre mod farer, der opstår i et udendørs miljø. Frit omstrejfende udekatte har en meget kortere forventet levetid end indekatte, primært på grund af skader og ulykker. Her er nogle af de vigtigste sikkerhedsfordele ved udendørs katteindhegninger:

  • Forhindrer katte i at løbe ud på trafikerede veje og blive ramt af biler
  • Stopper katte i at komme i slagsmål med andre katte, hunde og større dyr i nabolaget
  • Holder katte sikre mod katnappere og andre, der måske ikke har de bedste intentioner
  • Giver dig mulighed for at forhindre dine kæledyr i at spise ting, de ikke burde
  • Giver dig mulighed for at kontrollere, hvor højt de klatrer, og hvor de leger, hvilket minimerer risikoen for skader

Sørg for frisk luft til indekatte

Selvom du måske ønsker at være i stand til at kontrollere den måde, din kat nyder at være udendørs, kan det være yderst gavnligt for deres helbred at give dem noget solskin og motion..

Nogle katteforældre vælger at tage deres katte med på ture i snor, men hvis du ikke vænner dit kæledyr til dette tidligt i deres liv, kan det være svært at overbevise dem om at blive ved din side i en sele.

En kattegård vil på den anden side give dig mulighed for at tilbringe tid sammen udenfor uden stress eller bekymringer. For indekatte, der ikke er vant til at gå frit omkring, behøver du ikke en masse plads. Bare det at kunne klatre og lege i den friske luft vil være en stimulerende oplevelse, der vil holde dem glade og sunde.

Holder naboerne glade

Ikke alle mennesker er katteelskere, og katte, der strejfer frit, kan nogle gange genere naboer ved at efterlade møg i børnenes sandkasse, jage sangfugle væk fra deres fuglefoder eller få hunden til at gø på et ubelejligt tidspunkt.

Selvom du som katteejer måske ikke synes det er så alvorligt, kan let irritation i det lange løb føre til utilfredshed, og du ønsker ikke, at dine katte skal være årsag til en nabostrid.

Adskiller dem, hvis en af dem er i sæson

Når hankatte får en snert af en ukastreret hunkat i brunst, er der meget lidt, der kan stoppe dem i at følge deres naturlige instinkter. Katte kan rejse lange afstande for at finde en mage, hvilket kan få dem til at støde på alle mulige farer. Hvis du ved, at der er en hunkat i sæson, er det godt at holde din hankat på et sikkert sted, så du ved, at han ikke løber væk eller får problemer.

Ligeledes, hvis du har en hunkat der ikke er steriliseret, men ikke ønsker, at hun skal have uplanlagte killinger, er den bedste måde at forhindre dette på og holde hende sikker ved at holde hende indendørs. Hvis hun er vant til at være udenfor i den friske luft, kan det være stressende for jer begge at blive holdt op i huset. Ved at give din kat sin egen kattegård, kan hun stadig mærke vinden i sin pels, men du kan holde øje med hende og sørge for at holde din kat sikker.

Beskytter naturen i din have

Der er ingen vej udenom. Katte er rovdyr. Og selvom du tror, at din kat ikke ville skade en flue, hvis muligheden byder sig, og instinktet slår ind, vil din kat slå ihjel.

Katte udgør en trussel mod dyrelivet i din have, hvad enten det er gnavere eller småfugle, og i det lange løb kan fritgående katte påvirke økosystemet. Hvis du ønsker at holde din kat udendørs, men ikke vil have, at den dræber for sjov, er det bedste, du kan gøre, at give dem et udendørs indhegning, hvor de holdes på sikker afstand fra dyrelivet, mens du stadig nyder det fantastiske udendørsliv.


Mand klapper kat inde i Omlet kattegård med udendørs Freestyle kattetræ
En god kattegård vil tillade dig at tilbringe kvalitetstid med din kat i haven.

Hvor kan du placere din kattegård?

I haven

Haven er det mest oplagte sted at placere en kattegård, enten fritstående eller fastgjort til dit hus eller et vindue. Du kan få en flytbar kattegård, der kan flyttes rundt i haven, men for sikkerhed og komfort er det bedre at investere i en solid kattegård, der kan modstå al slags vejr.

På altanen

Hvis du bor i lejlighed og har altan eller tagterrasse, kan du få skræddersyede kattegårde til mindre rum. Omlets katteindhegning til altan er en fantastisk løsning, men du kan også bygge en kattegård specifikt til din bygning.

Hvilken kattegård skal du anskaffe dig?

DIY

Hvis du har de færdigheder og den viden, der kræves for at bygge en kattegård selv, er der masser af billeder og byggeplaner online, der kan hjælpe. At bygge en kattegård selv giver dig mulighed for at skabe det præcise kattehjem, du ønsker, men det vil kræve en betydelig mængde arbejde og penge.

Skræddersyede kattegårde

En bedre mulighed ville være at få en udendørs katteindhegning, der er blevet skabt netop til det formål, somOmlets kattegårde .Disse supersikre katteindhegninger er blevet brugt af katteejere i mange år, og garanterer både sikkerhed og brugervenlighed. Du kan placere den hvor som helst i din have og endda forbinde den til dit hus.

Den anden fordel i forhold til en DIY-kattegård er, at den stort set ikke kræver vedligeholdelse. Ingen maling, reparation af net eller reparation af rådne træpaneler.


en kat, der ligger på en seng inde på en kattealtan
Hvis du bor i lejlighed og gerne vil give din kat lidt frisk luft, er en altan-kattegård et godt alternativ.

Hvad kan du tilføje til din kattegård?

Når du har sat din katteindhegning op, kan du se frem til den sjove aktivitet det er, at udstyre den med nyttige, sjove og stimulerende ting, der vil gøre dit kæledyrs tid i kattegården mere spændende. Her er nogle ting, du måske vil overveje.

Udendørs kattetræ

Et kattetræ, der er designet til udendørs brug, er en fantastisk tilføjelse til enhver kattegård. Omlets Freestyle udendørs kattetræ er en helt tilpasselig løsning, der er designet til både Omlet kattegårde og DIY-katteindhegninger. Den fås med et bredt udvalg af tilbehør, så du kan skabe en tilpasset kattegårds-legeplads til dine katte.

Kernen i Freestyle er en lodret stang, som du sætter i din kattegård, hvortil du kan fastgøre trin, platforme, kradsetræer og hyggelige steder som huler og hængekøjer med brugervenlige beslag. Du kan også forbinde to eller flere stænger med broer og ramper. Dette er en fantastisk måde for din kat at få motion, samtidig med at den morer sig.


Katte, der klatrer i udendørs Freestyle kattetræ i en kattegård i haven
Et udendørs kattetræ er det perfekte supplement til din kattegård, der giver dine katte chancen for at motionere og lege.

Vejrbeskyttelse

Hvis du ønsker, at dine katte skal have et sikkert uderum hver dag året rundt, er det en god idé at investere i nogle betræk til at sætte på løbegården. Omlet har skræddersyede betræk til løbegården, der fastgøres til taget eller siden af gården med praktiske bungee-kroge. Du kan vælge gennemsigtige betræk, der lader solen komme ind, eller kraftige betræk, der giver skygge på varme dage. Eller du kan gå efter en kombination af de to for at give din katteven valget!

Kattehylder

Kattehylder er en anden god måde at bruge den lodrette, ofte ubrugte plads i din løbegård. Omlets stofhylder fastgøres sikkert til siden af kattegården, og giver din katteven muligheden for at klatre op og nyde frisk luft og solskin fra en blød hængekøje.

Indgansparti og skillevægge

Hvis du er bekymret for, at din kat kan glide gennem dine ben og stikke af, så snart du åbner døren til kattegården, er det en god idé at tilføje et todørs sikkerhedssystem. Omlet har et genialt indgangsparti til kattegården-løsning, der giver dig mulighed for at lukke en dør bag dig, før du åbner den næste.

En anden måde at opgradere kattegårdens rum på er at tilføje skillevægge. De er perfekte, hvis man langsomt vil introducere to katte for hinanden på neutral grund, hvor de kan se og snuse til hinanden, men ikke skal komme for tæt på hinanden.


Kat, der klatrer på udendørs  Omlet stofkattehylder i en udendørs kattegård i haven
Omlets kattehylder kan nemt fastgøres til siden af din kattegård og giver din kat plads til at solbade.

Tilslut til dit hus eller vindue

Hvis du vil give din kat adgang til dens kattegård, uden at du skal lukke den ind og ud hver gang, kan du lave løsninger til at forbinde den med dit hus. Du kan gøre dette ved at tilføje en nettunnel fra et vindue. Der er præfabrikerede sæt til dette, som du måske vil overveje, hvis du bygger en kattegård.

En anden mulighed ville være at placere katteindhegningen tæt nok på dit hus, så din kat kan bevæge sig ind og ud via en åben dør eller et vindue. Bare sørg for, at kattegården er sikkert fastgjort til huset, så dit kæledyr ikke vil være i stand til at flygte.

Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer