Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Hvorfor opdrætte egne kyllinger?

Hvis du har holdt høns i et stykke tid, er der mange gode grunde til, at du måske får lyst til at opdrætte dine egne kyllinger.

Måske du bare har lyst til at opleve glæden ved at bringe nyt liv ind i verden, eller måske du gerne vil hjælpe med at øge antallet af en sjælden eller truet race. Det kan også være du ønsker at forbedre kvaliteten af din egen flok (for eksempel ved at udruge æg kun fra de høns, der producerer flest æg, eller måske fra høns med de flotteste fjermønstre).

En høne med tre kyllinger

Hold øje med dine små.

Udrugning af kyllinger er dog ikke noget for alle og enhver. Der er flere ting, du bør overveje, før du begynder at udruge dine egne æg. Hvis du ikke har holdt høns før, er udrugning af kyllinger derhjemme en kompliceret måde at starte på. Hvis det er første gang du holder høns, anbefaler vi i stedet at købe fuldvoksne vaccinerede høns. Det er også værd at bemærke, at mindst halvdelen af alle de æg, du udruger, vil være hanekyllinger. Haner lægger ikke æg, de larmer og kan være ret aggressive. Hvis du ikke synes, det lyder som noget for dig at have en stor højlydt hane, der ikke bidrager med noget i redekassen, så er det seriøst værd at overveje ikke at opdrætte kyllinger. Derudover vil du ende med at få flere høns! Det lyder indlysende, men husk at du har brug for plads til at huse og tid til at passe de ekstra høns.

Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer