Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Kattegrus

Katte kan ikke overraskende have ret stærke holdninger omkring hvilken slags kattegrus, du putter i deres kattebakke, og forskellige individer foretrækker forskellige typer, teksturer og dufte. Det betyder, at du måske er nødt til at prøve et par forskellige slags, før du finder det, der passer perfekt til dig og din kat. Der er dog et par ting at overveje, inden du tager en beslutning om hvilken type kattegrus, du tror, er den bedste.

Klumpende eller ikke-klumpende

Kattegrus opdeles ofte i klumpende og ikke-klumpende typer. Klumpning betyder, at gruset, når det kommer i kontakt med væske, danner små klumper, som er nemme at fjerne fra kattebakken uden at skulle tømme hele bakken.

Generelt set betyder denne pletrengøring, at du bruger mindre grus, samt at det er nemmere at holde bakken frisk for dine katte, hvilket minimerer risikoen for, at de vælger et alternativt og uønsket sted at gå på toilet. Bakker med klumpende kattegrus skal stadig tømmes helt og rengøres mindst en gang om måneden.

De mest almindelige klumpende kattegrus er lavet af ler, men man kan også få kattegrus af silica eller tofu, der reagerer på lignende måde.

Nogle katte vil dog ikke bryde sig om disse typer kattegrus og foretrækker i stedet en ikke-klumpende variant. Det er også bedst ikke at bruge klumpende kattegrus, mens din kat stadig er en killing.


Tre orange skovle med forskelligt klumpende kattegrus
Klumpende kattegrus er en praktisk løsning, hvis du ønsker at rengøre din kattebakke dagligt

Bæredygtighed

Selvom silica- og lerbaseret kattegrus har mange gode egenskaber, så findes der andre alternativer, der potentielt er mere miljøvenlige. Det meste kattegrus lavet af papir, træ eller plantemateriale er 100% biologisk nedbrydeligt og kan i nogle tilfælde endda komposteres.


En bengalkat sidder ved siden af en grøn pose med kattegrus
Omlets nr. 3 Fyrretræ er et biologisk nedbrydeligt kattegrus, der har en fantastisk, frisk duft

Lugtkontrol

Katte vil ikke bryde sig om en ildelugtende kattebakke, så det er vigtigt at sikre sig, at det kattegrus, man vælger, kan håndtere dårlige lugte. Det meste kattegrus har en eller anden form for lugtkontrollerende egenskab, hvad enten det er aktive kulpartikler eller høj absorberingsevne.

Ændring af kattegrus

Den bedste måde at ændre kattegrus på uden besvær er med en langsom overgang fra det gamle til det nye. De fleste katte vil ikke acceptere en pludselig ændring, og vil afvise kattebakken fuldstændigt, så den sikreste måde er at blande det nye grus i med det gamle og gradvist øge mængden henover 7-10 dage.


Oplev sortimentet af Omlet kattegrus for at finde et der passer til dig og din kat

At finde det din kat vil kunne lide

Som nævnt er du muligvis nødt til at prøve et par forskellige typer kattegrus, før du finder et, der fungerer godt for både dig og din kat. Hvis du har flere kattebakker, kan du fylde dem med forskelligt kattegrus for at se hvilken slags, din kat synes at foretrække.


En tabby kat kigger ind i en hvid kattebakke
Udvalget af Maya kattebakker i møbelstil vil holde dit kattegrus friskt og kontrollere potentielle lugte, lige meget hvilken type du vælger

Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer