Ventetid grundet stor efterspørgsel. Se venligst vores leveringsside for at finde flere oplysninger.

Kattebakker

Du kan spare meget tid og energi ved at anskaffe den rigtige kattebakke og renlighedstræne din kat. Hvis du skal have en killing, eller hvis din kat skal være en indekat, så vil kattebakken være en vigtig del af dit katteudstyr. Hvis du allerede har en kattebakke, kattegrus og du allered ved, hvor kattebakken skal stå, så kan du allerede nu læse vores afsnit om, hvordan du træner din kat til at bruge kattebakken.


En tabby kat tager en lur efter en skålfuld foder
En tabby kat tager en lur efter en skålfuld foder

Vælg den rigtige kattebakke

Der findes et stort udvalg af kattebakker på markedet, så det kan være forvirrende at beslutte sig for, hvilken vil være bedst for dig og din kat.

Antal - Generelt set skal du have en kattebakke for hver kat du ejer plus en ekstra. Det er for at undgå, at kattene begynder at slås over kattebakkerne og i værste fald bliver så nervøse for at bruge kattebakken, at de vælger at gå på toilettet et andet sted.


Størrelse - Større er bedre i dette tilfælde. Voksne katte har brug for noget plads at bevæge sig rundt på, så hvis du har en lillebitte bakke, er der større sandsynlighed for at der sker uheld, for ikke at nævne en ivrigt gravende kat, der spreder kattegrus ud over kanten.


Desuden burde killinger ikke have problemer med at lære at bruge en stor bakke, men hvis du bytter kattebakken, de lærte at bruge i første omgang, med en større bakke, som de ikke er vant til, kan de finde på at vælge et andet sted at gå på toilet.

En åben kattebakke
En åben kattebakke

Som et minimum skal du sørge for at din kattebakke er 1,5 gange større end længden på din kat (fra næsen til der hvor halen starter).


Åben eller lukket kattebakke?

Åben kattebakke

Hvis du vælger en åben kattebakke, så sørg for at den er høj nok i siderne til at undgå, at kattegrusset ryger ud over siderne og ned på gulvet. Hvis siderne er for høje til, at din kat kan komme ind i gården, så byg en lille rampe ud af pap eller andet passende materiale.


En rød og hvid killing bruger en åben kattebakke
En rød og hvid killing bruger en åben kattebakke

Lukket kattebakke

Fordelene ved en lukket kattebakke er, at din kat kan få mere privatliv. Desuden er beskidt grus gemt lidt mere ude af syne for dig og dine gæster.


En lukket kattebakke
En lukket kattebakke

Én af ulemperne ved en lukket kattebakke er, at nogle katte ikke bryder sig om at være i et indelukket område, fordi de er bange for at komme i baghold.


Valg af kattegrus

Ligesom med kattebakken, findes der også et stort udvalg af kattegrus. Selvom det kan være svært at vælge hvilken type grus er bedst, drejer det sig i bund og grund om, om det skal være klumpende eller ikke klumpende.


Klumpende - Klumpende kattegrus er sædvanligvis baseret på ler med bentonit. Leret fungerer ved at absorbere fugten, og bentonit gør, at det klumper sammen, så det er lettere at fjerne det brugte grus uden at skulle tømme hele bakken.

Hvis du vælger at anvende klumpende grus, får du muligvis brug for et lidt tykkere lag grus i bakken, ca. 5-7cm, så klumperne formes ordentligt. Kattebakker, hvor der anvendes klumpende grus, bør stadig tømmes fuldstændig og rengøres mindst en gang om måneden.


Ikke-klumpende - Ikke-klumpende kattegrus kan stadig være baseret på ler, men ofte ser man grus baseret på korn, papir, træflis eller endda silikone krystaller.

Disse typer kattegrus absorberer også fugt og lugt, men når det er brugt, skal hele bakkens indhold udskiftes, hvilket som regel sker en gang om ugen.


Hvor skal jeg stille kattebakken?

Katte har det ligesom mennesker i den forstand, at de foretrækker lidt privatliv, når de går på toilet. Derfor kan en genert kat godt finde på at nægte at bruge kattebakken, hvis denne er skidt placeret.


En killing bruger kattebakken, som er placeret diskret i et hjørne
En killing bruger kattebakken, som er placeret diskret i et hjørne

Det er bedst at placere kattebakken et sted, hvor der er ro, og som er lidt af vejen. Stil ikke kattebakken i nærheden af en dør, et vindue eller et andet sted med meget gennemgang eller aktivitet. Stil den heller ikke i nærheden af hvor katten spiser.

Hvis du har små børn, skal du desuden sørge for at bakken ikke står et sted, hvor de kan finde på at lege.Relaterede produkter

Kundebilleder

Kommentarer Leave a comment

Der findes endnu ingen kommentarer