Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Kattebakker

At finde den rette kattebakke kombineret med renlighedstræning kan spare dig for en masse tid og energi. Hvis du skal have en killing, eller hvis din kat skal være en indendørs kat, så vil en kattebakke være en vigtig del af dit udstyr og tilbehør til katten. Hvis du allerede har din kattebakke, dit kattegrus, og du ved, hvor du skal stille kattebakken, så kan du med fordel fortsætte til vores afsnit om, hvordan man toilettræner en killing eller kat.

Der findes et kæmpe udvalg af kattebakker på markedet, så det kan være forvirrende at skulle beslutte sig for, hvilken én der vil være den bedste for lige netop dig og din kat. Katte kan også have meget specifikke præferencer, så det er muligt, at du ikke får valgt rigtigt i første omgang. Det er heller ikke sikkert at alle dine katte vil synes om den samme type kattebakke.

For at hjælpe dig med at vælge den rigtige kattebakke til dit kæledyr, er her et par ting at overveje:


En tabby kat kigger ind i en hvid kasse” data-image-id=
Maya kattebakken med indgang ovenpå er et stilfuldt alternativ, der giver din kat det privatliv, den ønsker

Antal bakker

Som en tommelfingerregel bør man have én kattebakke per kat, plus en ekstra. Dette er for at forhindre katte i at komme op at slås om kattebakken og eventuelt blive så ængstelige, at de ender med at gå på toilet et andet sted.


Størrelse

Størrelsen på kattebakken afhænger meget af, hvad din kat foretrækker, men generelt skal du sørge for, at katten har rigeligt med plads til at bevæge sig rundt og grave uden at skulle træde ud. Der skal også være plads nok til, at de undgår efterladenskaber fra tidligere besøg. En god tommelfingerregel er, at kassen skal være mindst 1,5 gange din kats længde (fra næse til halerod).

Hvis kattebakken er for lille, vil du sandsynligvis komme ud for nogle uheld, for ikke at nævne kattegrus blive skovlet ud af bakken af en ivrigt gravende kat.

Desuden bør en killing ikke have nogen problemer med at lære at bruge en stor bakke, men hvis du skifter den bakke, hvor den har lært at gå på toilet, ud med en større, så kan du komme ud for at katten, fordi den ikke er vant til den nye bakke, beslutter sig for at gå andet, mere bekvemt sted hen.


En grå plastik liner i en kattebakke trækkes ud
Sørg for at vælge en kattebakke, der er nem at rengøre

Åben eller lukket kattebakke?

Åben kattebakke

Åbne kattebakker er ligetil og generelt nemme at rengøre. Hvis du har flere katte, udgør de en økonomisk løsning, og de er nemme at flytte rundt i huset for at finde det sted, hvor din kat foretrækker at klare sit ærinde.

Hvis du beslutter dig for at gå efter en åben kattebakke, så sørg for, at den har høje nok sider til at forhindre, at gruset skovles ud. Hvis siderne er for høje til, at din killing kan komme ind, skal du bygge en lille rampe af pap eller andet passende materiale.

Med åbne kattebakker er det også vigtigere at vælge en placering, der er afsides nok til at give din kat lidt privatliv, da det kan få en kat til at føle sig ekstremt udsat at bruge en udækket kattebakke, mens der er folk i nærheden.


Oplev sortimentet af Maya kattebakker for at finde en kattebakke, som er perfekt til din kat

Lukket kattebakke

Katte er fra naturens side ekstremt opmærksomme og på vagt til enhver tid, og mange individer kan godt lide at have et lukket, sikkert rum at gå på toilet i, væk fra resten af husstanden. Overdækkede kattebakker vil give dem dette. Ideelt set bør bakken være mørk og afsides, hvilket sikrer katte privatliv og fred fra mennesker, andre katte og andre kæledyr.


En grå kat går ud af en lukket kattebakke” data-image-id=
Den lukkede Maya er en kattebakke i møbelstil

Lukkede kattebakker er også gode til at holde ubehagelige lugte i skak, og snavset kattegrus vil ikke være så tydeligt for dig eller for dine gæster. Hvis du er bekymret for at skulle gøre mere rent, så sørg for at vælge en kattebakke, der er nem at holde ren og frisk, såsom en af Maya kattebakkerne i møbelstil. Alle Maya kattebakker har et kulfilter, som effektivt absorberer og kontrollerer dårlige lugte, inden de forlader kattebakken, plus en vandtæt liner der kan tørres af med en klud og som derfor gør det super nemt at opretholde et rent, lugtfrit og hygiejnisk miljø, alt sammen i en diskret, privat kasse i stil som et møbel.

Ulempen ved en lukket kattebakke er, at nogle katte ikke kan lide at være indelukket, fordi de frygter angreb.


Nem adgang

Det er vigtigt at sikre sig, at ens kat føler sig godt tilpas med den bakke, man har valgt, samt at den nemt kan komme ind og ud. Højere kattebakker, som katten kan hoppe ind i, er gode til at give ro og privatliv, men ældre eller mindre adrætte katte vil foretrække en bakke, som de kan gå ind i. Her kan du vælge en åben bakke med lavere kanter eller, hvis du stadig vil give din kat et privat sted, en overdækket bakke med indgang i gulvhøjde som den lukkede Maya.


Nem rengøring

En af de vigtigste ting at overveje, når man vælger en kattebakke, er at sørge for, at den er nem at rengøre. Afhængigt af hvilket kattegrus du vælger at bruge, skal du tømme bakken helt et par gange om måneden, og foretage en smule pletrengøring ind imellem.

Katte vil ikke tolerere en snavset eller ildelugtende kattebakke, så hvis du ikke holder rengøringen ved lige, vil de sandsynligvis vælge et andet sted at gå på toilet. Vælg en kattebakke, der nemt kan tømmes og tørres af med en klud samt et dyrevenligt desinfektionsmiddel.

Hvor bør man placere sin kattebakke?

Katte er ligesom mennesker i den forstand, at de foretrækker privatliv, når de går på toilettet. Af denne grund kan en genert kat ligefrem nægte at bruge en skidt placeret bakke.

En killing bruger en kattebakke, der er placeret afsides i et hjørne
En killing bruger en kattebakke, der er placeret afsides i et hjørne

Det bedste sted for en kattebakke er et roligt og afsides sted. Stil ikke kattebakken der hvor din kat spiser eller i nærheden af døre, vinduer eller områder, hvor der er hyppig aktivitet og trafik i hjemmet.

Hvis du har små børn, skal du desuden sørge for, at kattebakken ikke placeres i nærheden af steder, hvor de kan finde på at lege. Badeværelser og gange er normalt gode steder, men du må muligvis afprøve et par steder, før du finder den plads, din kat foretrækker.Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer