Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Gør dit hjem sikkert

Katte er meget adrætte dyr og kan nogle gange overraske dig med deres evner til at hoppe op i ethvert hjørne af huset. Der er mange ting i hjemmet med potentiale for at skade din nye kat. Her gennemgår vi de forbehold, du kan tage dig for at gøre dit hjem så sikkert som muligt for en kat.


En sort kat med smukke grønne øjne udstrakt på gulvet
En sort kat med smukke grønne øjne udstrakt på gulvet

Sikkerhed

En kat kan let falde ud af et åbent vindue eller snige sig ud gennem en dør, der står på klem. Så det er en god idé først og fremmest at sikre alle døre og vinduer.


En rødhåret kat sidder foran et lukket vindue
En rødhåret kat sidder foran et lukket vindue

Hvis din kat har lov til at bevæge sig frit både inde og ude, er det kun vigtigt at holde vinduer over stueetagen lukket. Hvis det er nødvendigt at åbne et vindue, skal du bare sørge for at katten ikke kan komme ind i rummet.


Planter

Katte, og særligt unge killinger, kan godt finde på tygge på planterne i dit hjem. Generelt vil det ikke skabe nogen problemer, og de vokser hurtigt fra denne opførsel igen, men nogle planter kan være giftige for katte, så det er bedst enten at holde disse planter ude for kattens rækkevidde eller fjerne dem helt.


En rødhåret kat sidder ved siden af en indendørs plante
En rødhåret kat sidder ved siden af en indendørs plante

Her er en liste over nogle planter, som vi ved er giftige for katte.

 • Belladonnalilje-slægten
 • Høsttidløs
 • Vedbend
 • Liljer
 • Fredslilje
 • Tulipaner
 • Almindelig taks

Hvis du er usikker på om planterne i dit hjem er giftige for katte, er det bedst at spørge din dyrlæge.

Kemikalier

Sørg for at holde husholdningsartikler, rengøringsprodukter og andre potentielt skadelige materialer udenfor kattens rækkevidde.

Ting der kan være giftige for katte kan bl.a. være:

 • Medicin
 • Potpourri
 • Maling
 • Toiletrens
 • Pesticider
 • Insektmidler
 • Skønhedsprodukter

Hvis du er usikker på noget, er det bedst at holde det på sikker afstand af en nysgerrig kattepote.


Skabe

Katte er intelligente og nysgerrige dyr. Mange vil hurtigt lære sig at åbne dine køkkenskabe. Vi anbefaler, at du sikrer de køkkenskabe, som du ikke ønsker, dine nye kat kommer ind i. En simpel lås eller krog er nok til at afhverve selv den mest nysgerrige kat.


Ledninger

Katte, og særligt unge killinger, kan udvikle en vane for at tygge i alting, der føles godt i munden, og det indebærer desværre blandt andet ledninger og kabler. Der er dog nogle ting du kan gøre for at afholde din kat fra at få et grimt elektrisk stød og/eller gøre skade på din elektronik.

En killing tygger på en ledning
En killing bider i en ledning

Brug kabelbeskyttere, der enten er fysisk stærke nok til at modstå tygning eller er belagt med noget, der smager ubehageligt for katte.


Hårde hvidevarer

En vaskemaskine fyldt med lækkert blødt tøj vil ligne den perfekte hule for en kat, men kan have fatale konsekvenser, hvis du ikke er meget omhyggelig og tjekker grundigt inden vask.


En legesyg kat gemmer sig i vaskemaskinen
En legesyg kat gemmer sig i vaskemaskinen

Forlad aldrig komfuret når det er tændt og tjek altid vaskemaskinen og tørretumbleren inden du tænder.


Ting der kan gå i stykker

Alting der efterlades ude på bordet eller på en hylde har nu en begrænset levetid. Det kan til enhver tid blive væltet og smadret, så tag de nødvendige forbehold for at beskytte de ting, du ikke er villig til at risikere.Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer