Ventetid grundet stor efterspørgsel. Se venligst vores leveringsside for at finde flere oplysninger.

Sådan giver du din kat et bad

Katte kan leve hele deres liv uden at få behov for et bad. De har tendens til at vaske sig selv omhyggeligt. Dette, kombineret med din pleje, kan sagtens betyde, at de aldrig behøves at udsættes for det frygtede kattebad.


En hvid og grå kat med en smuk ren pels kravler ud af badekarret
En hvid og grå kat med en smuk ren pels kravler ud af badekarret

Nogle katte er dog ude af stand til at vaske sig selv, og visse racer har brug for regelmæssigt at komme i bad. Når du beslutter dig for at din kat har brug for et bad, er der et par ting du kan gøre, for at gøre hele processen mindre stressende.


En sort og hvid perserkat får sig et varmt skumbad
En sort og hvid perserkat får sig et varmt skumbad

En trin for trin guide til at bade din kat

 1. Tag din kat med ud på badeværelset og luk døren, så den ikke kan stikke af.

 2. Læg et håndklæde eller en gummimåtte i bunden af håndvasken eller badekarret, du har tænkt dig at bruge.

 3. Læg også nogle legesager i det tomme badekar og leg med din kat, indtil du mener, at den er træt.

 4. Fjern katten fra badekarret og lad den udforske badeværelset, imens du fylder lidt varmt vand i badekarret (ikke brandvarmt, og ikke mere end 10cm dybt).

 5. Placer din kat i badekarret og støt den forsigtigt. Tal beroligende til katten og forsøg ikke at holde hårdt fat i den. Hvis katten går i panik, så tag den op af vandet på en rolig måde, trøst den og prøv igen en anden dag.

 6. Hvis din kat virker glad nok i badet, kan du begynde at vaske den. Brug vand i første omgang, og når den tolererer dette, kan du anvende en særlig katteshampoo. Sørg for at læse brugsanvisningen på shampooen, men som regel skal man massere det ind i kattens pels og derefter skylde det ud.

 7. En våd kat, der trænger til at blive tørret efter at have været i bad
  En våd kat, der trænger til at blive tørret efter at have været i bad

 8. Når din kat er færdig med at blive vasket, kan du fjerne den fra badekarret og bruge nogle varme håndklæder til at klappe overskydende vand af pelsen.

 9. Nogle katte kan med fordel tørres med hårtørreren, men mange bliver meget skræmt af dette. Se o din kat virker bange for lyden af en hårtørrer, hvis den er, så glem det. Sørg i stedet for at katten har et lunt sted at sidde (ved siden af en pejs eller en radiator) og tørre. Hvis den virker glad nok for hårtørreren, kan du tørre den forsigtigt. Men pas på at hårtørreren ikke bliver for varm, da du let kan brænde kattens hud.


Relaterede produkter

Kundebilleder

Kommentarer Leave a comment

Der findes endnu ingen kommentarer