Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Kattens kropssprog

Du behøver ikke have overnaturlige kræfter for at vide, hvad din kat tænker, den fortæller dig det nemlig ofte ved hjælp af sit kropssprog. At kunne læse kattens kropssprog er nok det tætteste du kommer på, rent faktisk at kunne tale med din kat. Du kan lære hvordan din kat har det ved at lægge mærke til alt fra de lyde, den laver, til hvad dens kropssprog viser.


En kat ligger ned, den prøver at få sin ejers opmærksomhed
En kat ligger ned, den prøver at få sin ejers opmærksomhed

Nogle forskere mener at kattens kropssprog gør brug af 25 forskellige visuelle signaler i 16 forskellige kombinationer. Vi kan muligvis ikke fange alle spidsfindighederne i kattens sprog, men vi kan lære at forstå det i store træk. I dette afsnit kan du lære at forstå din kats kommunikation og endda, hvordan du kan tale tilbage til din kat med lyde.


Glad og tilfreds

Ansigt - Din kats ører vender fremad, hendes knurhår er afslappede og øjnene halvt lukkede. Hun blinker måske langsomt, hvilket viser, at hun føler sig sikker og stoler på dig.

Kropsholdning - Katten kan sidde eller, højst sandsynligt, ligge ned. Hun kan for eksempel ligge helt udstrakt eller på maven og med poterne gemt væk under sig.


En afslappet kat med halvt lukkede øjne
En afslappet kat med halvt lukkede øjne

Bekymret/angst

Ansigt - Kattens ører er muligvis oprejste og drejer, mens hun lytter efter forskellige lyde, eller de kan ligge fladt, presset ind til hovedet. Hendes øjne er vidt åbne med udvidede pupiller. Hendes knurhår peger nedad og bagud, men svirpes måske fremad en gang imellem.

Kropsholdning - Din kat kryber sig sammen. Muligvis med halen gemt væk under sig, imellem benene eller den svirper fra side til side.


En ængstelig kat med udvidede pupiller og knurhårene pegende nedad
En ængstelig kat med udvidede pupiller og knurhårene pegende nedad

Bange

Ansigt - Kattens øjne er vidt åbne uden at blinke og med udvidede pupiller, og dens ører ligger fladt langs hovedet.

Kropsholdning - Halen er mellem benene eller svirper kraftigt fra side til side, og katten skyder ryg. Pelsen står op på dens ryg og hale, forbenene er strakte, mens bagbenene er en smule bøjede. Halen virker meget tykkere end sædvanligt. Katten kan finde på at slå ud med poterne, hvis den ikke kan løbe væk fra det, den er bange for.


En skræmt kat skyder ryg og lægger sine ører fladt langs hovedet
En skræmt kat skyder ryg og lægger sine ører fladt langs hovedet

Vred

Ansigt - Din kats mund er åben og den viser tænder, øjnene er vidt åbne, blinker ikke, men pupillerne er smalle sprækker. Ørerne ligger fladt langs hovedet og peger bagud.

Kropsholdning - Enten står katten fuldt oprejst med strittende hår, for at se så stor ud som mulig, eller også krummer den sig sammen, klar til at slå fra sig.


En vred kat med flade ører, åben mund og udvidede pupiller
En vred kat med flade ører, åben mund og udvidede pupiller

Halens signaler

  • Logrende eller svirpende hale fra side til side - Et tegn på at din kat er ved at blive irriteret.

  • Halen slås hårdt i gulvet - Et advarselstegn. Din kat fortæller dig, at du skal lade den være i fred.

  • En stor bue på halen - Dette indikerer aggression, der er stor sandsynlighed for at katten vil slå ud efter dig.

  • Hårene på halen og ryggen stritter - Dette er et tegn på frygt og angst. Hvis din kat gør sådan, er det fordi, den føler sig truet.

  • Halen gemt væk imellem benene - Et tegn på lydighed.

  • Afslappet, pegende en smule nedad - Dette betyder, at din er afslappet og tilfreds.

  • Oprejst, med eller uden en bøjning for enden - Dette er en typisk hilsen, din kat føler sig i et venskabeligt humør og vil gerne snakke.

  • Oprejst, rystende eller sitrende - Betyder at din kat enten skal til at strinte, eller at den bare er meget begejstret.


Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer