Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Skal jeg have marsvin eller kaniner?


Kaniner og marsvin er begge gode kæledyr, så det er et svært valg mellem de to. Der er nogle få vigtige forskelle mellem disse to dyr, men begge er planteædere, har brug for ledsagere af samme art og et godt, sikkert hus at bo i.


Begge arter har brug for daglig pleje og opmærksomhed. Hvis du køber kæledyret til et barn, skal du være opmærksom på, at du sandsynligvis bliver nødt til at passe på kaninerne selv, medmindre de er gamle nok til at påtage sig en masse af ansvaret. Begge disse dyr vil stole på dig og din husstand til at levere alt, hvad de har brug for, men de kan være vidunderlige tilføjelser til familien, hvis du giver dem den tid og den pleje, de fortjener.


Marsvin og kaniner har forskellige behov som kæledyr

Den første vigtige forskel er størrelsen - kaniner har brug for lidt større løbegård end marsvin. Vi lagerfører kaninbure, der er de perfekte størrelser til begge disse kæledyr på vores hjemmeside, med udvidelser til rådighed. Disse strukturer har ikke bare et sikkert, varmt rum, hvor dine kæledyr kan krybe sammen om natten, men fastgjort til disse moderne huse er en sikker løbegård i en god størrelse, hvor dine dyr kan give den gas.


Den anden vigtige forskel er mad - begge arter skal fodres med frisk og tør foder for at være glade og sunde. Disse blandinger koster nogenlunde det samme i butikkerne, men afhængigt af størrelsen på dine kaniner kan de muligvis spise lidt mere mad end marsvin ville.


En anden forskel på de to muligheder er, hvem der kan håndtere dem. Marsvin er lidt mere skrøbelige end kaniner, og er derfor mere velegnede til ældre børn. Yngre børn (under konstant tilsyn af voksne) kan håndtere en masse forskellige kaninracer, selvom hollænderen er mest rolig og mest populær.


Endelig, med hensyn til lang levetid, har kaniner en tendens til at leve lidt længere end marsvin. Mens en marsvin kan forvente at leve i omkring fem til syv år, kan kaniner fortsætte lidt længere, normalt alt mellem otte og tolv år.

Relaterede produkter

Kundebilleder

Kommentarer Leave a comment

Der findes endnu ingen kommentarer