Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Sådan klipper du din kats kløer

Det er tid til at blive din kats personlige kosmetolog og forkæle den med lidt god og kærlig pleje. Hvis din kat er meget aktiv og bruger meget tid udenfor, så får du nok aldrig behov for at klippe dens kløer. Kattes kløer bliver nemlig naturligt slidt ned, når den klatrer og går på ru overflader.


En smuk Scottish Fold får kløerne klippet
En smuk Scottish Fold får kløerne klippet

Det er bedst at begynde og klippe kattens kløer mens den stadig er killing. På den måde er den mindre tilbøjelig til at protestere imod den nødvendige håndtering af dens poter.

Inden du overvejer at finde negleklipperen frem og snippe kløerne, er du nødt til at vænne katten til at dens poter bliver håndteret. Det er vigtigt at tage sig god tid; det skal helst ikke være sådan at din kat bliver ophidset og får endnu sværere ved at have sine poter rørt.


Følg trinene herunder for at forbedre dine chancer for at din kat vil lade dig klippe dens kløer.

  1. Start først klipningen når din kat er afslappet, og du har nogle godbidder klar til den.

  2. Brug godbidder mens du udfører all de følgende trin, for at belønne tolerance.

  3. Begynd forsigtigt ved at ae din kat nedad benene og sørg for stille og roligt at få poterne imellem fingrene.

  4. Så kan du begynde at føle efter hver af kattens tæer med dine fingre.

  5. Føl efter det led i kattens tå, der kontrollerer tilbagetrækning af kloen.

  6. Giv et lille tryk for at afsløre kloen.

  7. Anvend en særlig negleklipper til katte til at klippe den alleryderste spids af kloen. Klip kun et par stykker ad gangen, ellers kan din kat blive ophidset og sætte en stopper for enhver fremgang.

En kat får kløerne trimmet
En kat får kløerne trimmet

Vigtigt tip

Vær forsigtig og sørg for ikke at klippe der, hvor blodårerne kommer ud i kloen. Dette ses normalt som et lyserødt område inde i kloen. Det ville gøre lige så ondt på katten, som hvis du klipper din negl for tæt på fingeren.


Et nærbillede af en kat der får klippe kløer
Et nærbillede af en kat der får klippe kløer

Nogle katte kan tage et par dage, uger, måneder eller endda år, inden de vænner sig til at få kløerne klippet, og nogle katte vil aldrig tillade det. Hvis du mener at kløerne er for lange, men ikke selv kan klippe dem, så kan du tage katten med til dyrlægen og få det gjort.Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer