Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Sådan børster du tænder på din kat

Selv hvis din kat er en indekat, og det eneste den jagter er legetøjsmus og plastikbolde, har den alligevel brug for at få tænderne renset for at holde dem i tiptop stand. Børstning af kattens tænder bør være en vigtig del af din plejerutine.


En grå tabby kat viser sine rene hvide tænder frem i et gab
En grå tabby kat viser sine rene hvide tænder frem i et gab

Hvis du har din kat fra den er killing, er det meget vigtigt at vænne den til at få tænderne børstet fra en ung alder, så det bliver en nem og stressfri procedure. Hvis du har en ældre kat, der aldrig før har fået børstet tænder, er du nødt til at introducerer den for det langsomt, da den ikke vil være vant til at have munden og tænderne rørt. Læs videre her for at finde ud af hvordan du kan børste din kats tænder. Det er vigtigt at børste kattens tænder for at undgå opbyggelse af tandsten og tandkødssygdomme.


En Maine Coon kat får børstet tænder
En Maine Coon kat får børstet tænder

Børst kattens tænder fra en tidlig alder

Præsenter din kat for tandbørstingen fra en ung alder, så den får tid til at vænne sig til det, og sørg altid for at gøre det til en positiv oplevelse, så katten ser frem til sin tandpleje.


En dejlig blød kat viser sine skarpe hvide tænder frem
En dejlig blød kat viser sine skarpe hvide tænder frem

Tandpasta og tandbørster til katte

Anvend altid tandpasta og tandbørste beregnet til katte. Katte tandpasta findes i mange forskellige smagsvarianter, men det bedste vil nok være at vælge en smag, som din kat synes om, for eksempel tun eller kylling. Nogle tandbørster har et håndtag, andre passer på dine fingre. Begge slags kan klare opgaven, men du vil muligvis have nemmere ved at bruge en, der sidder på din finger. Du bør aldrig anvende tandpasta til mennesker, da din kat kan blive syg, hvis den spiser det.


En rød og hvid kat ligger og gaber, viser sine smukke rene bisser frem
En rød og hvid kat ligger og gaber, viser sine smukke rene bisser frem

Tag det stille og roligt

Det er bedst at introducere tandpleje langsomt for din kat. Den første uge kan du holde tandbørsten frem med tandpasta på, så din kat kan slikke det af. På den måde introduceres katten for smagen, og den vil føle, at den har nogen kontrol. Hvis din kat ikke kan lide smagen, må du forsøge med en anden smag.

Du må også vænne katten til at blive rørt på munden og tænderne. Løft forsigtigt dens læbe op og gnub tandpasta på en tand, bare med din finger i første omgang.

Du bør gentage disse trin dagligt indtil din kat vænner sig til det. Alt afhængig af din kat kan dette godt tage et stykke tid, så du er nødt til at væbne dig med tålmodighed. Så snart katten har vænnet sig til tandpasta samt at få munden åbnet, kan du begynde at børste dens tænder. Begynd med de store hjørnetænder og børst forsigtigt frem og tilbage. I starten vil den måske ikke lade dig børste særlig længe, men efter et stykke tid vil du kunne børste alle tænderne.Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer