Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Hold din kanins negle i skak


Ligesom tænderne, vokser en kanins negle bemærkelsesværdigt hurtigt. Neglene skal trimmes omtrent en gang hver anden måned. Hvor længe, du kan lade gå imellem hver trimning, afhænger af hvor meget din kanin er i stand til at hoppe rundt og grave i haven. En simpel retningslinje er, ikke at lade din kanins negle vokse ud over pelsen.


Hvis du ikke er helt tryg ved det, kan det være klogt at få en dyrlæge eller en veterinærsygeplejerske til at vise dig, hvordan du klipper neglene, første gang

Sådan trimmes kaninens negle

Du (en voksen) skal trimme neglene tilbage til en halv centimeter fra dér, hvor den lyserøde kødfulde del inde i neglen når til. Med de fleste negle kan du faktisk se denne lyserøde del, men det kan være sværere at se i mørkere negle. Vær meget forsigtig, mens du gør det - hold din kanin så stille som muligt og tag kun en millimeter af ad gangen. Hvis du tager for meget af vil din kanin komme til at bløde. Hvis dette sker, og det ikke ser for alvorligt ud, kan du bruge lidt vat til at lægge lidt pres indtil blødningen aftager.


En tur hos dyrlægen

Hvis du ikke er sikker på om du kan udføre negletrimningen, så bare rolig. En dyrlæge vil med glæde trimme negle for et mindre gebyr, og hvis du kigger på, kan du muligvis gøre det selv næste gang!

Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer