Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Kaniner elsker en rutine


Ligesom de fleste andre dyr, vil dine kaniner være gladere og mere afslappede, hvis de har en form for daglig rutine. Derfor forsøger mange kaninejere at se til og fodre deres kæledyr på stort set samme tid hver dag.

Kaniner har brug for at nogle ting bliver gjort dagligt


Hver dag har dine kaniner brug for følgende:


  1. En hurtig opfriskning af deres hjem

  2. Afhængig af din opsætning, skal du muge ud i møgbakken eller toilethjørnet. Hvis møget får lov til at hobe sig op, kan det skabe en rigtig ubehagelig atmosfære for kaninerne og ofte endda medføre sundhedsmæssige problemer, såsom mider i sommermånederne. Eglu huse til kaniner er ekstremt lette at rengøre, så denne daglige opgave bør ikke tage lang tid. Du kan finde mere information i afsnittet om kaninbure.


  3. Opfyldning og tjek af vandflasken

  4. Det er virkelig vigtigt, at dine kaniner har adgang til vand hele tiden, så udover at rengøre den grundigt en gang om ugen, skal du hver dag tjekke, at flasken er fuld, ren og fungerer korrekt.


  5. Genopfyldning af foder og bundmateriale

  6. Du bliver nødt til at genopfylde deres mad (inklusive foderpiller, hø og friske grøntsager) og deres strøelse, hvis de har spist en masse af det. Eglu til kaniner har en særlig integreret høhæk og vandholder, så du kan bringe mad og vand ind for at genopfylde dem.


  7. Et hurtigt, generelt helbredstjek

  8. Det er ikke nødvendigt at give dine kæledyr en grundig undersøgelse hver eneste dag, men du bliver nødt til at se på dem for at sikre dig, at der ikke er noget usædvanligt. Sørg for, at de trækker vejret rigtigt, at de ikke ser sårede eller tilskadekomne ud, at de spiser, og at der ikke er noget, der sidder fast i deres pels. Om sommeren bør du kontrollere bagenden to gange om dagen for at sikre dig, at der ikke er nogen ophobning af afføring der - dette kan nemlig tiltrække fluer og give kaninen mider, en meget alvorlig medicinsk tilstand som kan være dødelig.


    Du er også nødt til at undersøge kaninens adfærd - ser den bange ud? Ligger den og hyperventilerer? Når du lærer dit kæledyr at kende, lærer du, hvordan de ser ud, når de er glade og sunde - enhver afvigelse fra denne norm kræver yderligere undersøgelse.

Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer