Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Hvordan sover kaniner?


Det korte svar er: sammen og ofte. Kaniner er byttedyr og finder tryghed i nærværet af andre kaniner, så de vil spise sammen, lege sammen og sove sammen. Selv kaniner, der er trygt og sikkert gemt i deres hule, vil helst have en ven af samme art at putte sig sammen med, især om natten, når rovdyrene er på rov. Hvis du har en kanin, der bor alene, er det virkelig vigtigt, at du anskaffer en til.


Kaniner har en anden søvncyklus end du eller jeg. Mens mennesker (hvis vi er heldige) sover gennem natten, vågner kaniner med jævne mellemrum om natten og sover i ret lange perioder i løbet af dagen. De er byttedyr og skal konstant være opmærksomme på fare, så de sover generelt meget lettere og i kortere perioder end vi gør.


Kaniner sover ofte om dagen

Kaniner er generelt mest aktive omkring daggry og skumring. Hvis du forsøger at lege med din kanin i løbet af dagen og finder at den sover hver gang du kigger til den, så kan det være lettere at engagere den tidligere på dagen eller om aftenen.


Kaniner har nogle rigtig søde sovestillinger. Hvis de bor i koldt klima, sover kaniner ofte sammenkrøllet i en lille pelskugle. Dette begrænser hvor meget af deres kroppe, der udsættes for den kølige luft - som regel vil de holde deres poter tæt på deres mave. Hvis de bor i varmere klima, er det mindre sandsynligt, at de har brug for disse varmebesparende positioner. Hvis det er en varm nat, vil de generelt sove lidt adskilt fra hinanden og sprede sig lidt ud for at maksimere luftstrømmen omkring dem og forhindre, at én del af deres krop opvarmes mere end andre.

Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer