Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Hvor mange kaniner udgør et hjem?

I naturen lever kaniner i grupper. Dette skal kopieres så meget som muligt i fangenskab, og derfor skal ingen kæledyrskaniner være uden en kaninkammerat. En enlig kanin bliver ekstremt ensom, selvom du er parat til at bruge en masse tid sammen med den. Derfor er et par kaniner er en meget fin mulighed, da de er i stand til at holde hinanden selskab.


Hvor mange kaniner du har er op til dig - så længe ingen er ensomme, og de har alle nok plads


Det næste spørgsmål er: hanner eller hunner? Én af hver vil generelt udgøre de bedste ledsagere på lang sigt. Medmindre du vil avle dem, skal du dog få dem kastreret - en operation, som din dyrlæge kan udføre. Husk - hvis du holder hanner og hunner sammen uden at have dem kastreret, skal du være forberedt på en pludselig forøgelse i antallet af kaniner, du har fået! Opdræt er ikke et område, man bør gå i gang med uden grundige overvejelser


To hunner kan være meget konkurrerende, og de kan være lidt mere aggressive over for hinanden, end et par af hver en han og en hun ville være. Mange ejere fortæller imidlertid, at neutralisering kan reducere denne aggression.


To hanner kan også komme op at slås lidt, men kan være en god kombination, især to brødre, der er opdrættet sammen. Hvis de bliver aggressive over for hinanden efter puberteten (ca. 3 måneder gamle), kan det være nødvendigt at få dem kastreret.

Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer