Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Hvad spiser kaniner i naturen?


Alle kaniner er planteædere, uanset om de bor i naturen eller holdes som kæledyr. Det betyder, at de kun spiser materiale, der kommer fra planter; ting som græs, frø, frugt og grøntsager. Da kaniner har udviklet sig til at være planteædende, spiser de ikke noget, der kommer fra dyr, såsom kød eller æg. Hvis en kanin spiste noget dyrebaseret, ville det få rigtig dårlig mave - eller noget værre!


Kaniner er planteædende dyr, så de bør ikke fodres med ting som kød, mejeriprodukter eller slik

En vilde kanins kost består hovedsageligt af planter, mest græsstængler, som kaninerne kan finde på og omkring deres tunnelsystemer. Afhængig af hvor du bor, kan du måske se grupper af vilde kaniner, der glædeligt tygger sig igennem det frodige græs omkring deres hjem. Der er ikke meget ernæring i græsset, så vilde kaniner er nødt til at spise meget af det, hvis de skal overleve. De har udviklet sig til at forbruge store mængder græs, så det er meget let for dem at spise en frygtelig masse – hold øje med en kanin spise en håndfuld græs og se for dig selv! Mens vilde kaniner muligvis kan få de kalorier, de har brug for fra en enorm mængde græs, så er kaniner, der holdes som kæledyr, ikke i stand til at spise denne mængde hver dag, og deres kost suppleres med tørfoder, grøntsager og hø for at levere de kalorier, vitaminer og mineraler, de har brug for, for at overleve. Det sparer dem bestemt meget tyggelse.


Kosten hos vilde kaniner og kæledyrskaniner er meget ens. Kæledyrskaniner har brug for en kost, der efterligner, hvad de ville spise, hvis de levede frit og kunne vælge deres egen mad, som deres vilde fætre og kusiner gør. Kaniners fordøjelsessystemer ændrede sig ikke så meget, siden de blev tæmmet af mennesker for flere tusinde år siden, i stedet er de stadig fysisk tilpasset den kost, de havde før. Derfor bør ejere forsøge at holde deres kæledyrs kost meget lignende naturen.


Hvis du har brug for hjælp og råd til fodring af dine kaniner, kan du kigge på afsnittet om kaninfoder i denne guide.

Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer