Ventetid grundet stor efterspørgsel. Se venligst vores leveringsside for at finde flere oplysninger.

Lette tjek for en sund og rask kanin


Øjne

Din kanins øjne skal være lyse og klare. Der bør ikke være noget sekret eller sløvhed. Hvis du bemærker sekret, kan det være, at din kanin har ridset sit øje, eller hvis de er slørede, kan problemet være relateret til dens tænder. Uanset hvad, hvis du bemærker, at din kanin har et problem med øjet, anbefaler vi en tur til dyrlægen.


Efterhånden som du lærer dine kæledyr at kende, begynder du at opbygge dig et godt billede af, hvordan de ser ud, når de er sunde og raske

Fødder

Der bør ikke være nogen klumper mellem din kanins tæer, og fødderne skal være fri for sår og hævelser. Pelsen under fødderne skal være fri for klumper.


Næse

Hvis du bruger et par øjeblikke på at se til din kanin, bør du se den bevæge næsen regelmæssigt. Ligesom med øjnene, bør næsen ikke løbe. Hvis den gør, kan det være et tegn, at noget ikke stemmer.


Tænder

Bør ikke være overvoksede, knækkede eller ødelagte. De øverste og nederste to skal begge være samme længde som den der sidder lige ved siden af.


Bagdel

Kontroller for snavs på pelsen. Snavs er et tegn på, at kaninens kost er for rig, og at de derfor ikke behøver at spise den natafføring, de producerer. Derfor bliver denne ikke fjernet og vil i stedet begynde at opbygges. Der er forskellige årsager til, at kaniner får beskidte numser. Din dyrlæge er den bedste person at tale med, hvis din kanins bagende ofte er snavset. Det er især vigtigt at tjekke to gange dagligt for eventuel tilsmudsning om sommeren. På denne tid af året vil områder med urenhed hurtigt tiltrække fluer, der lægger deres æg, der udklækkes som maddiker indenfor få timer. Dette kan meget hurtigt blive en dødelig tilstand for dine kæledyr.


Mad og drikke

Det er vigtigt at sørge for, at alle dine kaniner spiser og drikker som sædvanligt. En mistet appetit kan være en stærk indikator for dårligt helbred.


En kanins øjne skal være klare og lyse


Pels

Pelsen skal være ren og fri for snavs. Der skal ikke være skæl, hvidt stof eller brunt materiale. Der må ikke være skaldede pletter eller ting der bevæger sig i pelsen.


Krop

Maven på dit kæledyr bør ikke være hævet eller udvidet, og den skal være fri for sår, betændelse, blå mærker og uforklarlige buler. Dens ben skal være stærke og ikke snoede. Din kanins gang skal være relativt jævn og ikke stiv.


Ører

En kanins ører skal være fri for sår, buler, overskydende voks, flåd og brunt eller hvidt materiale. De skal også være fri for snavs.

Relaterede produkter

Kundebilleder

Kommentarer Leave a comment

Der findes endnu ingen kommentarer