Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Hvad spiser kaniner?


Selvom kaniner har relativt enkle behov, kræver de tre vigtige fødevaretyper for at forblive sunde. I ingen bestemt rækkefølge er disse:

  • Tørfoder
  • Frisk foder
  • Hø/græs

De har også brug for en ubegrænset forsyning af rent, frisk vand og vil kunne drage fordel af en saltsten og noget tyggelegetøj.


Der er tre nøglekomponenter i kaniners kost

skal danne hoveddelen af dit kæledyrs kost. Vilde kaniner får næsten al deres ernæring fra græsset de spiser, og det er derfor godt at efterligne dette, når man holder kaniner som kæledyr. Høet hjælper desuden med at holde kaninernes tænder på en håndterbar længde. Og vigtigst af alt - uden hø er det utrolig svært for kaniners fordøjelse at fungere korrekt. Det er virkelig en vigtig del af deres kost.


Tørfoder er vigtig for at sikre, at dine kaniner får alle de nødvendige vitaminer og mineraler. Foderet er specielt formuleret, så det indeholder masser af forskellige essentielle næringsstoffer, så det er en virkelig vigtig del af enhver kæledyrskanins kost. Vi sælger en fremragende tørfoder i vores kaninbutik.


Friske fødevarer er også vigtige. Dine kæledyr skal have friske (ikke frosne eller fugtige) blade dagligt. Vær dog lidt forsigtig med, hvad du tilbyder, da nogle frugter og grøntsager kan gøre mere skade end gavn. Se vores liste over kaninfoder for mere information.


Det er værd at nævne, at når du bringer dine kaniner hjem for første gang, er det virkelig vigtigt, at du spørger hvad kaninerne er vant til at spise. Ændringer af en kanins kost skal gøres langsomt og gradvist, så de kan nå at vænne sig til de ændringer, du foretager. Hvis du gør det for hurtigt, kan du forårsage alvorlige maveproblemer, så hold godt øje med dine kaniner i løbet af denne tid.

Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer