Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Sådan giver du dine kaniner et bad


Kaniner, som mange andre små pattedyr, behøver faktisk ikke at blive badet, ligesom vi mennesker gør. Faktisk ville et bad, som vi kender det - inklusive varmt vand og sæbe - overhovedet ikke være sjovt for kaninen. De er meget modvillige mod at blive nedsænket slev delvist i vand, og deres kropstemperaturer kan falde hurtigt mellem afslutningen af badet og inden de bliver helt tørre.


Kaniner har ikke brug for, og kan ikke lide, menneskelige bade

En kanin kan gå gennem hele livet ganske lykkelig uden et bad, men nogle kæledyrskaniner har brug for lidt hjælp fra tid til anden, især når de bliver ældre. Der er to vigtige tidspunkter, hvor du bliver nødt til at gribe ind i dit kæledyrs hygiejnemæssige rutiner: når de får noget på sig, som de ikke må prøve at rense af selv, eller hvis de har en opbygning af afføring bagpå.


I begge tilfælde skal et faktisk bad være den absolutte sidste udvej. Pletvask er en meget bedre mulighed. Pletvask er en metode, hvor ejeren blot renser deres kæledyr med en fugtig klud eller et stykke køkkenrulle. I de fleste tilfælde er den bedste løsning at duppe det berørte område med kluden og tørre grundigt med papirhåndklædet, så længe skidtet kan renses af på denne måde. Hvis det er lidt hårdere at få af, for eksempel en oliebaseret plet, kan det være nødvendigt med en speciel vandfri shampoo til kaniner (fås i dyrehandler).


Hvis din kanin virkelig er beskidt, og du absolut ikke har nogen anden mulighed, kan du i sidste ende blive nødt til at give dem et bad. Gør dit ypperste for kun at gøre den del af din kanin våd, der skal rengøres. Så hvis det for eksempel bare er deres ben, der skal vaskes, skal du blot dyppe deres ben i en spand lunken vand og fjerne det hurtigt igen. Sæt dit kæledyr på skødet, og arbejd derefter en kaninvenlig shampoo ind i pelsen. Til sidst skylles pelsen meget grundigt. Hvis der er nogen sæbe tilbage, kan det irritere huden.


Når du er sikker på, at al shampooen er skyllet ud, tørrer du kaninen forsigtigt med et rent håndklæde. Hvis din hårtørrer har en kølig (men ikke kold) indstilling, kan det være en god ide at tørre din kanin forsigtigt på den måde, men vær forsigtig med at holde hårtørreren i bevægelse, så den hverken køler eller opvarmer din kanins hud for meget. Det tilrådes at opbevare en badet kanin i huset natten over, så den ikke udsættes for kølige nattetemperaturer udenfor, der kan udsætte den for risikoen for lav kropstemperatur.

Kommentarer

Chris, 23 oktober 2021

Tak for dette fantastiske indlæg. Det vil være meget nyttigt for mig.