Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Hvor ofte skal man rengøre en kanin


For de fleste racer er det sjældent nødvendigt at vaske raske kaniner. Kaniner er meget renlige væsner og vil selv tage sig af størstedelen af deres egen pleje. De vil slikke deres pels og bruge deres poter til at komme til de områder, der er lidt vanskelige at nå. Det er sandsynligt, at deres ven (eller venner) også giver dem en hånd - du vil ofte se dine kaniner vaske hinanden. Dette hjælper dem ikke kun med at knytte bånd, men det gør det også lettere at holde alle pæne, rene og fri for parasitter.


De fleste racer har kun brug for rengøring, når de virkelig er beskidte

Hvis dine kaniner ofte er ude eller har meget lang pels, kan det være nødvendigt at du plejer og rengør (men ikke bader - bade er ret farlige for kaniner) dem en gang imellem, men det afhænger dog stærkt af hvilken race du har, og hvor beskidte de vil blive, hvor du holder dem. For eksempel har kaniner af Angora-racen brug for daglig pleje!


En af de få ting, du skal gøre, er regelmæssigt at tjekke, at din kanins bagdel for opbygning af afføring. Hvis dette sker, gør det dit kæledyr virkelig modtageligt for en frygtelig tilstand af mider fra fluer. Det er ofte dødbringende, så alle forholdsregler skal tages i brug mod det. Hold dine kaniner og deres bur, rene og så fri for afføring, som du kan klare. Spot-rengøring en eller to gange om dagen, når du foder dine kaniner, er en god måde at reducere risikoen.

Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer