Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Kaninparasitter


Desværre kan kaniner ligesom de fleste andre kæledyr få en række forskellige typer parasitter. Disse kan være indeni (endoparasitter) eller udenfor (exoparasitter) dine kaniners kroppe.


Mens endoparasitter normalt giver symptomer ligesom sygdom, er exoparasitter undertiden store nok til at blive set af ejerne. Nogle af hovedtyperne af exoparasitter er som følger:


Lopper - lopper er små insekter, der kan leve på både mennesker og kaniner. Disse små parasitter suger dit blod til deres måltider og efterlader kløende og smertefulde bidmærker til gengæld! De bærer også en række ubehagelige sygdomme, såsom myxomatose, så det er klogt at gribe ind, hvis du har mistanke om en loppeinfektion. Hvis du bemærker, at din kanin kradser meget og har masser af mørkebrunt materiale i deres pels (materiale, der bliver rødt ved kontakt med vand), kan det være, at din kanin har lopper. Brug en loppekam til at kontrollere dens pels for at bekræfte, og brug derefter en kaninvenlig loppebehandling. Følg instruktionerne omhyggeligt.


Desværre kan kaniner få en række forskellige slags parasitter

Flåter - Flåter er, ligesom lopper, også blodsugende parasitter. Flåter vil lægge deres mund ind i kaninens krop og suge deres blod, indtil de er mætte. På dette tidspunkt vil de være virkelig synlige - som store grå klatter, der klæber sig fast på dine stakkels kæledyr. Ligesom lopper, kan flåter overføre en masse grimme sygdomme til dine kæledyr, så det er bedst at prøve at forhindre dem og holde øje med dem, når du grundigt kontrollerer din kanins helbred hver uge. Alt græs, du tilbyder dit kæledyr, skal kontrolleres for disse parasitter, og du kan få kaninvenlige metoder til forebyggelse af flåter fra din lokale dyrlæge.


Mider - Mider påvirker mange kæledyr. De er ikke alene ekstraordinært ubehagelige, men de er en fare for dit kæledyrs helbred og bør håndteres så hurtigt som muligt. Der er en række forskellige mider, der kan leve på dine kaniner, lige fra øremider til pelsmider. Ejere skal være på udkig efter kløen og krads, samt for sår og brunt materiale i ørerne og hvidt skæl-lignende materiale i pelsen. En dyrlæge vil være i stand til at håndtere nogle af disse problemer, så sørg for straks at søge deres råd - nogle af disse parasitter borer sig ind i dit kæledyrs hud og gør virkelig skade på dem.

Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer