Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Badning af kaninens øjne


Hvis din kanin ikke kan åbne øjnene, bliver du nødt til at handle. Der er mange mulige årsager til, at kaniner ikke er i stand til at åbne øjnene, men udflåd og skader kan ofte være grunden (se vores sygdomsafsnit for mere information). Hvis du er sikker på, at det ikke skyldes nogen af årsagerne på denne side, og at det kun er en engangs-ting, der er forårsaget af en særlig støvet dag, kan du bruge en fugtig klud til at fjerne skidt fra din kanins øjne.


At bade dit kæledyrs øjne er en delikat proces - vær så blid som du kan

Det kan være, at din kanin simpelthen ikke er i stand til at åbne øjet på grund af en ophobning af sekreter, der udskilles fra selve øjet. Hvis dette er tilfældet, bliver du nødt til at finde en fugtig, ren klud (én, der er gennemblødt i varmt vand) og lægge din kanin på dit skød. Anbring den fugtige klud forsigtigt over dit kæledyrs øje. Læg ikke nogen form for tryk på, lad bare kluden have kontakt, så vandet kan suge ind i sekretet og opløse det lidt. Efter nogle få sekunder skal du forsigtigt tørre det lukkede øje en eller to gange, og pas på ikke at være for hård. Hvis øjet stadig ikke åbner, skal du gentage blødgørings- og aftørringsprocessen igen. Hvis du efter fire eller fem gentagelser af denne proces stadig ikke ser noget resultat, anbefaler vi at tage dit kæledyr med til dyrlægen.

Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer