Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Hvordan vælger man den rigtige kat?

Katte findes i et væld af former, størrelser, farver og pelstyper - fra den underlige, majestætiske Sphynx kat uden hår til den imponerende buskede Maine Coon.


En Maine Coon med en stor busket hale
En Maine Coon med en stor busket hale

Kig i vores katterace katalog for at finde ud af hvilke katte, der er bedst som familiekatte, hvilke er de bedste indendørs katte, og hvilke katte der kommer bedst ud af det med en hund. Du kan endda finde ud af hvilke katte, der er bedst til at jage mus, hvis du gerne vil vide det.


Hvordan man vælger en kat

Vi ved alle hvor let det er at vælge en kat baseret på dens nuttede udseende, og hvem kan bebrejdes for at falde for en British Shorthair med de store bløde poter og smukke øjne.


En smuk rødpelset British Shorthair hankat på et tæppe
En smuk rødpelset British Shorthair hankat på et tæppe

Du er dog nødt til at overveje hver kats særlige personlighedstræk og behov, så du kan matche den med din egen livsstil. Cornish Rex er måske en utroligt nuttet kat, men denne lille atletiske akrobat er følsom overfor varme og kulde, og den kræver meget stimulering både fysisk og mentalt.


Tag ikke en forhastet beslutning, når du køber en kat

Sørg for at tage den tid, det tager at vælge den rigtige kat. Tag ikke nogen forhastede beslutninger og husk, at du påtager dig et ansvar, der potentielt kan vare de næste 20 år eller mere.


En smuk lille killing med fascinerende markeringer
En smuk lille killing med fascinerende markeringer

Vælg en kat der passer til din livsstil

Din nye kats foretrukne personlighedstræk afhænger fuldstændig af din nuværende levesituation, og hvad du ønsker at få ud af at have en kat. Katte kan være alt imellem de meget uafhængige og næsten vilde katte, til de opmærksomhedssøgende, sofaelskende dovendyr med et mildt temperament.


En doven kat sover under et tæppe
En doven kat sover under et tæppe

Spørgsmål du bør stille dig selv, inden du beslutter sig for hvilken kat du vil have:

Ved at besvare disse spørgsmål kan du begynde at danne dig et billede over, hvordan din ideelle kat bør være, derefter kan du bruge vores katterace katalog til at udvælge dine favorit kandidater.


Hvilken kat bør jeg få, hvis jeg er allergisk?

Det må være svært at være allergisk overfor verdens mest nuttede dyr, men ingen panik. Der findes nogle helt fantastiske katte, der ikke sætter gang i allergien. Allergivenlige katte fælder ikke nær så meget som de fleste andre katteracer. På den måde kan selv allergikere eje en kat uden besvær.


En smuk allergivenlig Russian Blue kat sidder på en varm radiator
En smuk allergivenlig Russian Blue kat sidder på en varm radiator

Vores favoritter, når det kommer til allergivenlige katte, er Devon Rex og Russian Blue, men hvis du har lyst til at vælge din egen favorit, så læs afsnittet om de 7 mest allergivenlige katteracer.


Gode indendørs katte

Der er flere forskellige katteracer, der elsker at være indenfor hele dagen lang, de slænger sig i den behagelige sofa og snupper alle de blødeste puder, men ikke alle katte er lige gode som sofakatte.


En Orientalsk langhåret kat med en vidunderlig rød pels, den perfekte indendørs kat
En Orientalsk langhåret kat med en vidunderlig rød pels, den perfekte indendørs kat

Her er en liste over de 5 mest populære indendørs katteracer:

  1. British Shorthair - også kaldet britten
  2. American Curl
  3. Perser
  4. Ragdoll
  5. Russian Blue

Find mere information om hvorvidt du bør holde din kat indenfor eller lade den komme udenfor på eventyr, ved at læse afsnittet indekat eller udekat.


Er en kattekilling noget for mig?

Hvis du kunne tænke dig at få en kattekilling, er du nødt til at give den tid til at vokse op. Det kan tage op til 6 måneder, inden dens syn og balance er fuldt udviklet, og den vil konstant afprøve grænser det første års tid. I dét første år, skal du være killingens forælder og guide den fra killingeliv til voksenliv.


En killing i voksealderen på græsplænen
En killing i voksealderen på græsplænen

Eller bør jeg adoptere en ældre kat?

Alternativet er at adoptere en voksen kat. Det kan være nemmere at adoptere en ældre kat, fordi de typisk ikke kræver så meget opmærksomhed eller tid. Katte kan fint leve til at blive et sted i 20erne, så du vil stadig få mange års godt venskab ud af det, og samtidig kan du tilbyde et godt hjem til en kat, der har brug for det.


En tabby kat går tur i haven
En tabby kat går tur i haven

Hvis du adopterer en kat fra et internat, giver du samtidig plads til at endnu en kat kan blive og bragt dertil. Du kan adoptere katte fra lokale dyreinternater som Inges Kattehjem eller Dyrenes Beskyttelse.


Brug vores katalog til at finde den bedste kat for dig

Brug vores katterace katalog til at søge iblandt over 100 forskellige katteracer, her kan du finde den nødvendige information og sammenligne alle plusser og minusser ved de forskellige racer.


En Bengal kat med et utrolig flot pelsmønster
En Bengal kat med et utrolig flot pelsmønster

Du finder også en stor samling af kattebilleder, der kan hjælpe med at gøre beslutningen nemmere.Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer