Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Indendørs kat eller udendørs kat?

Alle kæledyrskatte elsker at være i nærheden af deres ejere, uanset om din kat er en skødeskat, der ynder at slænge sig i sofaen, eller en uafhængig kat der kommer og går, som den vil.

Det tilrådes dog at holde visse katteracer indendørs for at beskytte dem. Den hårløse sphynx kat er et perfekt eksempel på en indendørs kat, hvis hud kan blive beskadiget i varmt og koldt vejr. Cornish rex er et andet eksempel på en kat, der har svært ved at beskytte sig selv mod vejret udenfor.


En træt tabby kat hviler sit hoved på sofaen
En træt tabby kat hviler sit hoved på sofaen

Argumenter for udelukkende indendørs katte

  • Nedsat risiko for at blive smittet med sygdom fra andre katte, såsom FIV - også kendt som katte-AIDS - en dødelig sygdom der ikke findes nogen kur imod.
  • Nedsat risiko for at få lopper eller orm fra skadedyr.
  • De vil være mindre ængstelige, fordi de vil være trygge i deres omgivelser uden frygt for at blive angrebet af en anden kat.
  • Ingen risiko for at blive kørt ned af en bil.
  • Ingen risiko for en uplanlagt graviditet hos katte som ikke er neutraliserede.
  • Ingen risiko for at blive angrebet/dræbt af et andet dyr.

Der er et argument for, at hvis en kat aldrig har oplevet verden udendørs, vil den heller ikke vide, hvad den går glip af. Dette kan meget vel give en mere rolig kat, der er mindre nervøs i hjemmet. Det er dog ikke noget alle er lige enige om.

Eksempler på populære indendørs racer er bl.a. perserkatten, russian blue og ragdoll på grund af deres lave aktivitetsniveau og afslappede temperament.


En nuttet ragdoll, perfekt at holde som indendørs kat
En nuttet ragdoll, perfekt at holde som indendørs kat

Med katteindhegningen til altan kan du lade din indekat nyde livet udenfor på din altan.

Argumenter for udendørs katte

  • Katten vil være mere stimuleret og motionere af sig selv - indendørs katte har brug for mere legetøj, kattetræer og legetid for at holde dem i god form og ved en sund vægt.
  • Hvis katten har haft adgang til at komme udenfor hele dens liv, kan det være foruroligende for den ikke længere at have denne frihed.
  • Intet behov for ildelugtende kattebakker i dit hjem når din kat først har lært at gå på toilet udenfor.

To huskatte nyder hinandens selskab udenfor
To huskatte nyder hinandens selskab udenfor

Eksempler på populære udendørs katteracer er bl.a. burmeserkatten, siameseren, korat, den norske skovkat og orientaleren.


En rød kat med perfekt balance klatrer langs toppen af et hegn
En rød kat med perfekt balance klatrer langs toppen af et hegn

Udendørs løbegård til katte

Omlets udendørs kattegård er perfekt til at give din kat mulighed for at få noget motion og frisk luft udendørs. Den er større end mange andre udendørs løbegårde til katte der findes, og den giver din kat frihed til trygt og sikkert at kunne lege udenfor.

Den rummelige Omlet kattegård er perfekt for ejere af racekatte, der ønsker at forhindre deres kat i at parre sig med den lokale baggårdskat. Den er også nyttig til andre katte, der ellers kun er indendørs eller som er syge, og som man ønsker at beskytte mod omverdenen. Katteindhegningen har nogle fantastiske funktioner og passer perfekt ind i enhver have.


Den udendørs kattegård lader din indekat nyde livet udenfor.

Udstyr til din udendørs kattegård

Du kan gøre gården endnu mere underholdende og spændende for din kat ved at udstyre den med en række forskelligt tilbehør. Omlets Freestyle udendørs kattetræ er et fuldstændig justerbart kattetræ system, der passer ind i de fleste katteindhegninger, og som kan bygges efter og tilpasses lige netop din gård og dine katte! Tilføj blot det tilbehør som du ved, at din kat vil elske, og skab det perfekte miljø for din kat at klatre, hoppe, kradse og sove!


Den udendørs kattegård lader din indendørs kat nyde livet udenfor.

Eller hvorfor ikke give din solskinselskende ven en plads, hvor den kan nyde solen fuldt ud? Kattehylder af stof er en super nem måde at udnytte pladsen i din gård i højden på, og de vil give din kat mulighed for at klatre såvel som at give den en behagelig udkigspost hvor som helst i gården.

En sort kat klatrer på stof kattehylder i en udendørs kattegård
Sæt stofhylder op i din katteindhegning for at tilføje både komfort og motionsmuligheder

Dansk lov angående katte

Mange kæledyrskatte i Danmark får lov til at gå frit rundt udenfor, men ifølge loven om mark- og vejfred er det faktisk katteejeres pligt at holde deres kat inde på egen grund, og hvis ens kat gør skade på en anden persons grund eller husdyr, så kan man faktisk være forpligtiget til at yde erstatning. Hvad enten man vælger at lade sin kat gå frit udenfor eller ønsker at holde den på sin egen grund er dog en fuldkommen personlig beslutning, som man selv skal tage stilling til.

Hvis du kunne tænke dig at lære mere om dansk lovgivning hvad angår katte, så kan du tage et kig på vores afsnit om dansk lov angående katte her.


En rød kat sidder udenfor i haven, klar til at udforske
En rød kat sidder udenfor i haven, klar til at udforske

Tag en beslutning og hold dig til den

Hvad end du beslutter dig for er det rette valg for din kat, så er det bare vigtigt, at du holder fast ved din beslutning og ikke ændrer mening bagefter. En blødhjertet indendørs kat vil aldrig kunne begå sig godt på gaden, hvorimod en udendørs veteran nok vil opleve det som værende meget uretfærdigt, hvis den får frataget sine jagtmuligheder.Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer