Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Når børn skal møde en kat for første gang

Enhver, der voksede op med en kat, vil nok have masser af anekdoter om deres barndomskattes finurligheder. De familier, der først lige er ved at købe en kat, vil snart opleve det kærlige og omsorgsfulde bånd mellem en kat og dens lille barneven.


En ung dreng kæler med sin bløde kammerat
En ung dreng kæler med sin bløde kammerat

Unge børn kan være alt lige fra ophidsede til skræmte, når de står over for udsigten til at møde en kat. Ingen af disse ekstremer er egnede, når dit barn først kommer i kontakt med en kat. Selv om det er naturligt at være begejstret, kan dette skræmme katten og efterlade et varigt, negativt indtryk af børn.


Det første møde med en kat

Nedenfor finder du nogle trin, du kan tage for at sikre, at oplevelsen bliver positiv for alle.


Et lille barn holder sin smukke nye kat
Et lille barn holder sin smukke nye kat

  1. Sørg for, at dit barn er roligt og mind dem om ikke at skrige eller råbe, når de møder katten.

  2. Hvis du har mere end et barn, er det bedst at introducere dem en ad gangen for din kat, mens de andre børn venter på deres tur. Dette kan hjælpe med at forhindre skænderier, som kan være skræmmende din kat.

  3. Når I møder din kat, skal du og dit barn sidde ved siden af hinanden på gulvet. Du kan opmuntre din kat til at komme over til jer med et par godbidder.

  4. Når katten kommer over, kan du vise dit barn hvordan man forsigtigt aer den fra mellem skuldrene til halen. Mind igen barnet om, at man skal være forsigtig og ikke ae for hårdt eller klappe katten.

Hvordan man holder en kat

Hvis du er tilfreds med hvordan dine børn opfører sig, når de aer katten, så kan du begynde at overveje at lade dem holde den.


En lille pige holder en kat
En lille pige holder en kat

Begynd med at vise, hvordan man er nødt til at understøtte kattens krop med begge arme, når man tager den op.

Sørg for at dine børn ved, at hvis din kat ikke ønsker at blive samlet op, så skal man lade den være i fred.

Det første skridt er at få dine børn til at sidde på gulvet, mens de holder katten. Dette vil føles mere sikkert for katten og forhindrer dit barn i at løbe rundt med den.

Hvis dine børn er store nok, og katten stadig er glad og tilfreds, kan de begynde at løfte katten fra jorden og holde den, mens de står stille.


En lille pige kæler med sin smukke tabby kat
En lille pige kæler med sin smukke tabby kat

Hvad kan du forvente

  • Frygt - Din kat kan være bange for børn. Børn kan være meget skræmmende for en kat, og katte vil ofte undgå ting, som de ikke er bekendt med. Dette er naturligt, men kan overvindes ved langsomme og omhyggelige introduktioner.

  • Overophidsede børn - Nogle børn vil være så ivrige efter at møde og håndtere katten, at de skriger, råber og griber ud efter katten, så snart du introducerer dem for den. Hvis dit barn opfører sig sådan, er det endnu vigtigere, at du forklarer, at de skal være stille og rolige, når de møder katten.

  • Bange børn - Der kan være flere grunde til, at et barn måske er bange for en kat, og hvis de er bange for, så betyder det virkelig ikke noget. Din kat er ikke vildt ivrig efter at møde dit barn, så tag bare tingene langsomt. Vis dem fra en afstand, hvordan du holder og kæler katten, men tving ikke dit barn til at ae eller holde katten, før barnet har lyst.


Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer