Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Bør jeg neutralisere min kat?

Sniger din kat sig ud et par timer og leder efter en partner? Eller virker det til at din kat tiltrækker andre katte til dit hus? Her kan du lære om alle de sundheds- og adfærdsfordele der er ved at neutralisere din kat.


En sund indekat med en smuk gråmønstret pels
En sund indekat med en smuk gråmønstret pels

Ukastrerede hankatte

En ukastreret hankat kan være en plage, når han bliver hele nabolagets Dario. En hankat som ikke er kastreret vil desuden strinte hyppigt for at markere sit territorium, strejfe omkring i sin søgen efter hunkatte i løbetid og vil slås med andre hankatte regelmæssigt. Regelmæssige slåskampe betyder store dyrlægeregninger, da risikoen for at din kat bliver smittet med en sygdom eller får en slem infektion er meget høj.


Usteriliserede hunkatte

En usteriliseret hunkat tiltrækker hankatte til dit hjem, hun vil være ivrig efter at komme udenfor, og vil hyle og miave højt når hun er i løbetid. Du udsætter også muligvis din kat for unødvendig stress, da parringsprocessen kan være ret voldsom.


En uneutraliseret kat strejfer længere omkring end du regner med
En uneutraliseret kat strejfer længere omkring end du regner med

Fordele ved at neutralisere din kat

Andre fordele ved at neutralisere sin kat tæller blandt andet, at det nedsætter risikoen for seksuelt overførte sygdomme samt nogle former for kræft betydeligt. De former for kræft, som neutraliserede katte har nedsat risiko for at få er blandt andet i mælkekirtel, livmoderhals, livmoder (hunkatte), og testikel og prostata (hankatte).


To katte ligger og putter med hinanden
To katte ligger og putter med hinanden

Neutraliserede katte er ofte mere venlige, rolige og nemmere at bo sammen med. De kirurgiske procedurer der anvendes til neutralisering anses for at være af lav risiko og koster normalt imellem 600-1.900 kr. alt efter om det er en han- eller hunkat.Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer