Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Når katten skal have medicin

På et eller andet tidspunkt i kattens liv, er den nødt til at have en eller anden form for medicin. Det kan for eksempel være på recept eller loppe- og ormekure. Alle former er rimelig ligetil, når det kommer til hjemmeadministrering.

Hvis din dyrlæge har udskrevet medicinen, vil de højst sandsynligt også give dig instruktioner for hvordan det skal administreres. Det er altid bedst at følge dyrlægens råd, men herunder giver vi dig også nogle generelle instruktioner for enhver type medicin.


En ung killing får flydende medicin oralt hos dyrlægen
En ung killing får flydende medicin oralt hos dyrlægen

Piller og flydende medicin til katte

Det er nemt at følge de få enkle trin til at give din kat piller eller flydende medicin.


Gør medicinen klar - hvad enten det er en pille eller en sprøjte, bør du have medicinen klar inden du får fat i katten. Dermed behøver du ikke rode med indpakning til sprøjter eller andet, imens du holder din kat.


Svøb din kat ind i et håndklæde eller et tæppe, så kun dens hoved er fri - din kat vil sandsynligvis ikke synes specielt meget om at få medicin, og vil i stedet forsøge at stikke af. Det er for kattens eget bedste at blive fastholdt, da du dermed kan give medicinen hurtigst. Hvis din kat er særligt god til at vride sig fri, kan det være en god idé at få hjælp af en ven eller et familiemedlem, så den ene kan holde katten mens den anden giver medicin.


Åbn din kats mund - brug tommelfingeren og lange- eller ringfingeren til forsigtigt at åbne din kats kæber op, imens du holder kattens baghoved i din håndflade. Vær forsigtig med ikke at stikke dine fingre ind i kattens mund for at undgå at blive bidt.


Kom medicinen ind i din kats mund - piller bør lægges bagerst på kattens tunge (det er en stor hjælp at anvende en pille indgiver, så spørg den dyrlæge, hvis de ikke giver dig en), og med flydende medicin bør du forsøge at sprøjte medicinen ind bagerst i kinden.


Luk kattens mund igen, løft hagen op og a forsigtigt katten på struben - dette vil opmuntre katten til at synke, og reducerer chance for at din kat spytter medicinen ud. Afslut med at rose din kat og giv den kærlig opmærksomhed, så den ikke kun oplever det hele som negativt.


En ung rød kat får en pille hos dyrlægen
En ung rød kat får en pille hos dyrlægen

Sådan giver du katten øjendråber

Øjendråber er rimelig ligetil at administrere, men kræver lidt forsigtighed, så øjet ikke kommer mere til skade ved et uheld.


Rengør kattens øjne - hvis du giver din kat øjendråber er der en god chance for at dens øjne vil være lidt klistrede eller har en skorpe. Inden du administrerer dråberne bør du derfor fjerne enhver form for slim eller andet skidt med en fugtig vatrondel.


Gør medicinen klar - fjern enhver form for låg eller hætte fra flasken. Det er ikke noget du har lyst til at rode med, imens du forsøger at holde katten stille.


Svøb din kat i et håndklæde eller tæppe, så kun dens hoved sticker frem - på denne måde kan du fastholder katten og lettere kontrollere den, imens du administrerer øjendråberne.


Løft forsigtigt katten øjenlåg og dryp øjendråberne i øjet - sørg for ikke at holde flasken for tæt på øjet, da en pludselig bevægelse med hovedet kan give ridser i øjet.


Lad din kat blinke - gentag derefter så mange gange som ordineret, men sørg for at slutte af med at give din kat en lækker godbid. Dette vil gøre oplevelsen mindre negativ.


En voksen rød kat bliver givet øjendråber hos dyrlægen
En voksen rød kat bliver givet øjendråber hos dyrlægen

Sådan giver du din kat øredråber

Din kat kan få udskrevet øredråber, hvis den får en bakteriel eller svampeinfektion i et eller begge ører. Det kan også være fordi katten har fået øremider – en mindre velkendt parasit, der lever inde i øret og giver en irriterende kløen.


Gør medicinen klar - skru låget af flasken med dråberne og placér flasken, så du har den ved hånden. På den måde skal du ikke rode med at skrue låget af imens du forsøger at holde din kat stille.


Svøb din kat ind i et håndklæde eller et tæppe så kun hovedet stikker frem - de fleste katte vil ikke lave så meget ballade ved øredråber, men det er altid bedst at din kat fuldstændig sikker for at undgå skader for jer begge.


Læg din kats hoved på skrå og fold øreflippen tilbage - med den anden hånd kan du give det antal dråber katten skal have fra flasken.


Massér siden af kattens hoved omkring øret - det vil hjælpe medicinen ned igennem øregangen. Derefter kan du skifte til det andet øre.


Giv din kat en godbid - dette vil gøre hele oplevelsen mindre negativ og bør gøre det lettere for dig at give øredråber næste gang.


En kat der får øredråber hos dyrlægen
En kat der får øredråber hos dyrlægen

Sådan giver du katten spot-on medicin

Du vil med stor sandsynlighed give din kat denne type behandling på et tidspunkt i løbet af dens liv, da det er den mest effektive måde at behandle lopper, tæger og øremider på.


Forbered medicinen - spot-on behandling kommer som regel i pipetteform, og du kan være nødt til at brække toppen af, inden du tager fat i din kat.


Hold katten forsigtigt - spot-on er så let at anvende, du skal bare sørge for at din kat er afslappet, ikke fastholdt.


Administrer medicinen - skil pelsen imellem din kats skulderblade, så du kan se dens hud, og dryp med pipette direkte på huden. Man placerer medicinen her, så katten ikke kan slikke det af, men du skal ikke bekymre dig, hvis den får fat i lidt med tungen, da det er ganske ufarligt for den.


Giv den en godbid - dette hjælper med at holde katten glad og tilfreds. Den skal helst ikke forbinde medicin med en stressfuld, ulykkelig oplevelse.Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer