Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Hvordan kan man kaninsikre sit hus


Hvis du vil give dine kæledyr frit løb i dit hjem, er det nødvendigt med nogle forberedelser for at kaninsikre huset. Uanset om du køber huskaniner eller bringer dine kæledyr, der normalt bor i haven, ind i varmen for en stund, skal du beskytte både dine ejendele og dine kæledyr mod uønskede situationer. Nedenfor er en liste over nogle områder og objekter, som du måske bør være særligt opmærksom på.


Selvom det er en vanskelig proces, giver kaninsikring af dit hjem dig mulighed for at have det sjovt med dine kæledyr i huset

 1. Ledninger - en stor fare for fritgående kæledyr. Se vores side om kaninsikring af ledninger for mere information om, hvordan du beskytter imod disse farer.

 2. Gardiner - det er bedst at bruge korte gardiner i de rum, hvor der er fritgående kaniner. Hvis dine gardiner eller persienner har snore, kan du montere en krog til dem højt oppe, så dine kæledyr ikke kan nå dem.

 3. Badeværelser, bryggerser, garager og køkkener - vi anbefaler, at du monterer baby-/hvalpelåger for at forhindre dit kæledyr i at få adgang til disse områder. Der er masser af materialer og apparater i disse områder, som kan være farlige.

 4. Beskyt møbelben - dette er de bedste kandidater til at tygge i. Nogle kaninejere har haft succes med at træne deres kæledyr fra denne adfærd, mens andre har tyet til at dække møbelbenene til med forskellige materialer, et eller andet de ikke har noget imod at kaninen tygger. Plastværn findes også i dyrehandler og online, men ligesom med ledningsbeskyttere, skal du sørge for, at disse er lavet af et kaninvenligt materiale.

 5. Undersiden af møbler - en af de enkleste måder at afholde dine kaniner fra at tygge på disse genstande er at afholde dem fra overhovedet at kunne nå dem. Ligesom med køkkener og badeværelser, giver hvalpelåger dig mulighed for at afskærme områder af dit hjem, mens stabile trækonstruktioner kan bruges til at forhindre dyrene i at komme bag eller under møbler. Bare sørg for, at intet kan falde eller blive skubbet ned, da dette er farligt for dit kæledyr.

 6. Potteplanter - mange af disse er ikke sikre for kaniner at indtage. Det er bedst at fjerne dem fra rum, hvor der er fritgående kaniner.

 7. Skabe og skuffer - mange kaniner er blevet fanget i skabe. Din kanin kan hurtigt blive væk i et af de mange skabe rundt om i dit hus, men de kan også få adgang til dine ejendele. En mulig løsning kan være at holde alle skabe og døre lukket og eventuelt investere i børnesikringer.

 8. Borde - alt på borde, der er lave nok til, at din kanin kan nå op, klassificeres som tilgængeligt for dit kæledyr. Derfor er det bedst at opbevare bøger, askebægere og mad på overflader, som er højere oppe over jorden.

 9. Ventilering - sørg for at sætte gitre op for at forhindre adgang til disse systemer, da kaniner har været kendt for at hoppe ind i dem.

 10. Vinduer - du vil blive overrasket over, hvor højt kaniner kan hoppe. Det er bedst at holde vinduerne lukket eller installere et robust net over vinduer i alle kaninrum.

 11. Varmeapparater, ild og blæsere - det er yderst risikabelt at tænde dem i et rum, hvor dine kaniner har fri adgang. De er farlige for nysgerrige næser og lange ører.

 12. Giv kaninerne legetøj - Ved at give dine kaniner en smule stimulering kan du hjælpe med at distrahere dem fra andre genstande i dit hjem.

 13. Tyggelegesager - Det er en god idé at give dine kaniner et alternativ og dermed begrænse, i hvilket omfang din kanin vil gnave på genstandene i dit hjem. Tygge- og gnavelegesager til kaniner er specialdesignede genstande, der giver dit kæledyr mulighed for at slide sine tænder ned på sikker vis. De består som regel af en lille træblok, én der ikke er blevet behandlet med noget, der kan skade dit kæledyr. Vi sælger en række forskellige tyggelegesager i vores kaninbutik.

 14. Hold dine kaniner beskyttet mod andre - små børn og andre kæledyr bør forhindres i at få adgang til områder hvor kaninen går frit. Selvom små børn mener det godt, kan de ved et uheld skade disse væsener eller håndtere dem for groft og få et nip. Kæledyr som hunde, katte, slanger, fritter og rotter udgør også en trussel mod disse små planteædere. Selv hvis dine andre kæledyr er meget venlige, er de meget stærkere end dine kaniner og har rovdyrinstinkter, der kan sætte uventet ind. Kaniner kan blive såret utilsigtet under leg såvel som med vilje gennem jagt.

Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer