Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Helbredsproblemer hos undulater

Når du først er fortrolig med dine undulaters daglige adfærd, vil det være let at se, når der er noget galt. Du behøver ikke være ekspert i at diagnosticere specifikke sygdomme hos undulater, så længe du kan se, når fuglen opfører sig usædvanligt.

Helbredstjek

Hvis du holder mange undulater i en voliere, vil det være sværere at få øje på individuelle undulaters problemer, så vær altid på udkig. Ligesom mange andre dyr er undulater frustrerende gode til at skjule sygdomme, indtil de er langt fremskredne. Dette giver mening i naturen, hvor et dyr, der ser svagt ud, hurtigt vil blive spottet og fanget af et rovdyr.

Når du har identificeret en syg fugl, bør en tur til dyrlægen altid være din prioritet. Du bør aldrig forsinke i håbet om at spare penge på dyrlægeregninger. Tænk på det i forhold til omkostningerne ved en familietur i biografen eller ud at spise - bestemt ikke en høj pris at betale for at redde dit kæledyrs liv!

Din dyrlæge skal være ekspert i fugle. Hvis de nogensinde prøver at fortælle dig, at små fugle som undulater ikke kan behandles, så skal du vælge en anden dyrlæge. Påstanden er usand, men er de sidste årtier ofte blevet brugt som en nem trøst fra dyrlæger, der er mere vant til at behandle katte og hunde.


undulater i bure
Helbredsproblemer kan sprede sig i overfyldte bure

Undersøgelse af en undulat

Der er en række lidelser, der kan ramme undulater. Tommelfingerreglen er at holde øje med dine fugle og tale med en dyrlæge, så snart du opdager et problem - lige fra en brækket vinge til mild sløvhed.

Du kan også forsigtigt undersøge undulater selv for at kigge efter problemer såsom sår og lus. En fingertrænet undulat vil være let nok at lokke over på din hånd. Når den er der, skal du gribe den forsigtigt som beskrevet i afsnittet om at holde en undulat ovenfor. Gør din undersøgelse så hurtig som muligt for at undgå at gøre undulaten for ængstelig.

Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer