Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Undulater i hjemmet

Med tilstrækkelig plads i et passende hjørne af dit hjem, vil undulater meget hurtigt falde til. Som med enhver anden ny bolig, må man dog huske at overveje naboerne. Andre kæledyr kan interessere sig for fuglen, og ikke alle har uskyldige intentioner. Det samme gælder for små børn, der eventuelt snakker med dine fugle.

Den vigtigste regel, uanset hvem der befinder sig uden for buret, er at sikre, at undulaten er sikker. Buret skal være udenfor rækkevidde (ideelt set, dog vil enhver kat med respekt for sig selv vide, at intet virkelig er udenfor rækkevidde!), og beskyttet imod fingerfærdige fingre og poter. Det er ikke en god idé at skjule buret for andre kæledyr, da de alligevel vil være opmærksomme på dyret takket være deres skarpe lugte- og høresanser, og vil gøre det til deres mission at opsøge mysteriet ved enhver lejlighed.


dreng tæmmer undulat
Når den først stoler på dig, bliver din undulat meget hurtigt tam

Undulater alene hjemme

Hvis du lader en dag gå uden at genopfylde din undulats foder- og vandforsyning, vil den ikke falde om og dø. På samme måde vil en undulat, der efterlades i et tomt hus i 24 timer, overleve. Faktisk skal du være meget uheldig, hvis du løber ind i problemer, selv hvis fuglen er alene hjemme i op til 48 timer.

Når det er sagt, så bør du dog aldrig løbe risikoen og efterlade din fugl alene hjemme i mere end en dag. De største problemer er mad og vand. En enkelt undulat eller et par kan muligvis klare sig med tørfoder i 48 timer, men det afhænger af din opsætning. En foderautomat genopfyldes, når fuglene spiser, men den kan sagtens blive tilstoppet af en smule fugt. Vand kan blive forurenet med klatter. Hvis du holder flere fugle i en voliere eller et stort bur, ved du så overhovedet, hvor meget de spiser? Du vil have lagt frisk mad ud hver dag, men ved ikke nødvendigvis, om skåle og foderstationer kan holde i 48 timer, hvis de ikke genopfyldes.

Der er andre grunde til, at indendørs fugle ikke bør være alene. For eksempel dækker du måske buret til om natten, eller i det mindste afhænger fuglen af, at du trækker gardinerne for og fra for at definere dens dag. Og en enkelt undulat vil hige efter selskab og samvær efter blot et par timer.

Feriepasning af undulater

Hvis du er væk mere end en enkelt dag, skal du have nogen til at fodre fuglene. Dette kan være et familiemedlem, en ven eller nabo, der kigger ind og skifter fuglenes mad og vand, eller det kan være nogen, der er villige til at tage fuglen ind, mens du er på ferie.

Hvis det er en enkelt undulat, bør du sende den på ferie i en andens hus, ellers bliver den for ensom i dit øde hjem. Miljøet, du har tænkt dig at flytte den til i denne periode, skal tjekkes i forhold til de sædvanlige faldgruber i form af placering, kæledyr, børn osv.

Der findes også små pensioner for kæledyr, der specialiserer sig i fugle - tjek din lokale telefonbog eller søg på internettet for at finde ud af, hvor de er.

Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer