Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Hvordan etablerer kaniner dominans?


Kaniner er flokdyr af natur og kræver derfor selskab med andre kaniner. I mange tusinder af år har de boet sammen med både venner og fjender og dannet store grupper i store netværker af tunneler. Som med så mange andre flokdyr, vil nogle individer befinde sig øverst i hakkeordenen, nogle i midten og nogle uheldige sjæle nærmere bunden. Indenfor hver kaningruppe vil der være visse individer, der dominerer de andre, og du kan se en hel del dominerende adfærd uden at være fuldt opmærksom på, hvad der egentlig foregår.


Hold øje med overdreven aggressiv adfærd

Hvis dine kæledyr skal komme godt ud af det med hinanden, er de sandsynligvis nødt til at bruge noget tid på at etablere, hvem der har dominans over hvem. Selv i grupper, der normalt klarer sig meget fint, vil der lejlighedsvis være små skænderier, når en kanin bliver lidt for selvsikker. Når de først har etableret, hvem der er chefen, bør det dog være relativt roligt og fredeligt blandt kaninerne.


Men hvis tingene ikke falder til ro, må du overveje at tage handling. Hvis du har mange problemer med din kanins adfærd, kan du overveje at få den neutraliseret. Denne operation reducerer ofte aggressiv adfærd hos begge køn og hjælper desuden med at forhindre nogle potentielt dødelige sygdomme hos hunkaniner.


At lære noget om kaninernes kropssprog kan hjælpe dig til bedre at forstå dine kæledyr

Nedenfor er nogle af de måder, hvorpå kaniner viser hinanden, at de ikke skal prøve på noget. Men hvis en af dine kaniner er offer for vedholdende mobning, skal du træde ind og adskille de stridende kaniner. Konstant chikane er meget stressende for offeret, og kampe kan blive temmelig alvorlige.


Nogle måder, hvorpå kaniner kan etablere dominans, er som følger:

  • Ved at jagte
  • Ved at nippe
  • Ved at løbe i cirkler rundt om den anden kanin
  • Ved at bestige
  • Ved at hive i den anden kanins pels

En nem måde at se, hvilken af dine kaniner der udøver dominans over den anden, er ved at se på deres sociale pelspleje. Typisk vil det dominerende dyr pleje langt mindre ofte og i langt kortere tidsperioder end det andet. Du vil ofte se den dominerende kanin skyde hovedet mod den anden. Hvis den anden kanin indvilliger et godt stykke tid, kan du være temmelig sikker på, at den er underordnet. Hvis pelsplejen er kortvarig, er dette mindre sikkert.


Denne dominerende adfærd kan strække sig både mod dig og mod deres kaninkammerater. Kaningårdens øverste chef kan også kræve plejetjenester fra dig. Hvis dit kæledyr nogensinde skubber dig inden den sænker hovedet, så har den lige indikeret, at den gerne vil have en omgang pelspleje fra dig.

Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer