Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Godbidder til undulater

Ting såsom tilberedt kød og pasta tæller som godbidder; men her mener vi ’godbidder’ som den slags, man ofte finder i en dyrehandel - frøklokker og frøbarer. Frøklokkeopskriften nedenfor giver dig den grundlæggende metode til alle godbidder af denne art.


undulat frøbar
En godbid til undulater

Frøklokker til undulater

Dyrehandlere sælger normalt færdiglavede frøklokker, og så længe du har kontrolleret, at ingredienserne er i orden, så er disse helt fine. Det er dog også sjovt at lave dem selv. Følgende enkle opskrift kan sagtens overtrækkes på pinde eller puttes i bagepapir og rulles til stænger eller rør i stedet. Varier frøblandingen under hensyn til rådgivningen i afsnittet om undulatfrø i denne guide:

  • 150g blandet fuglefrø
  • 2 æggehvider
  • rapsolie
  • bagepapir
  • små terrakotta krukker
  • 20cm stykker snor

Pisk æggehviderne til skum. Bland hviderne med frøet. Smør bagepapiret med lidt olie og beklæd krukkernes inderside. Fyld krukkerne med frøblandingen, og indsæt begge ender af snoren, og træk dem gennem drænhullet i bunden af krukken, så der sidder en løkke i blandingen. Bag krukkerne i en relativt kølig ovn (80-90°C) i 90 minutter, eller indtil blandingen er størknet (tjek efter den første time). Hvis ovnen er varmere, vil blandingen bliver bagt for hårdt. Når de er kølet af, kan du forsigtigt tage frøklokkerne op af krukkerne og pille papiret væk. Hæng klokkerne fra burets tag ved at løkke enderne på snorene gennem og omkring tremmerne. Sørg for, at ingen skarpe ender er tilgængelige for undulaterne.


Frøklokke
Frøklokke til undulat

Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer