Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Undulatbadning

Badning er sjovt for både fugl og ejer, men denne sjov behøver ikke at være begrænset til en skål med vand. Et alternativ til badet er undulatbrusebadet. Dette består af våde blade - salat, basilikum og persille er nogle af favoritterne - eller en våd klump af græs. Undulaten vil rulle sig i tingene, nogle gange med en så åbenlys fornøjelse, der minder om en kat, der vrider sig i katteurt. Dette afspejler deres vane med at rulle sig i morgenduggen i græsset i deres hjemland Australien.


En undulat spiser grønt
En undulat tjekker det grønne brusebad ud

Nogle fugle nyder et rigtigt brusebad og vil plaske rundt under en løbende vandhane (kold, aldrig varm). Du har dog brug for en meget tam fugl for at komme til det stadie.

En ting at undgå er en forstøver/sprayflaske. Undulater indånder vandet, og dette fører til nysen og ubehag. Et brusebad med større dråber (tænk vanding i stedet for vandstøv) er acceptabelt, men det er noget din fugl er nødt til at godkende gennem udforskning, og ikke noget du skyder den ned med under den fejlagtige tro, at alle undulater elsker det. Hvis din fugl nyder brusebadet, puster den sin fjerdragt op, og du kan fortsætte. Hvis den løber væk, så lad den - jagt den ikke med brusebadet!

Hvor ofte bader undulater?

Undulater bader, når de vil, og du vil lære din egen fugls præferencer at kende. Der er ingen regler som sådan. Nogle ejere sætter badet i buret hver uge, og deres fugle springer direkte i. Andre siger, at deres undulat aldrig bader overhovedet.

Hold øje med dem, så vil du hurtigt finde ud af, hvad de har brug for. En fugl, der plasker rundt i drikkevandet, prøver tydeligvis at fortælle dig noget. Det vil stort set være op til dig at etablere rutinen. En undulat, der aldrig ser et bad eller et græsbrusebad i de første seks måneder, tager muligvis ikke så let til indførelsen (den vil dog stadig nyde at nippe til noget friskt og grønt), hvorimod en fugl, hvis bur altid har haft en ugentlig bademulighed, sandsynligvis vil nyde det.

Vandtemperatur til et undulatbad

Undulater skal altid have køligt eller lunkent badevand eller bruservand. Brug ikke vand der har været i køleskabet, og hvis dit vand fra hanen er meget koldt, skal du lade det stå i ca. 20 minutter, inden du tilbyder det som et bad. I den anden ende af den acceptable temperaturskala er stuetemperatur god. Badevandet må dog aldrig være varmt. Hvis du holder dig til en 'kølig-lunken' skala, så er det fint.

Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer