Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Skal jeg have 2 katte?

Når du overvejer at få en kat, er det værd at stille spørgsmålet, skal jeg bare have en kat eller bør jeg anskaffe to? Selvfølgelig vil svaret ikke være det samme for alle, og det kan være noget af en håndfuld at få to katte i stedet for én. I dette afsnit ser vi på de positive såvel som de negative sider ved at have to katte.

Hvis du allerede har besluttet, at du vil have to katte, så tjek vores afsnit om valg af kat nummer 2 for at få rådgivning om, hvordan du vælger to katte, der kommer godt ud af det med hinanden.


To nuttede katte nyder hinandens selskab
To nuttede katte nyder hinandens selskab

Fordele ved at have to katte

Den største fordel ved at have to katte er, at de vil holde hinanden med selskab, mens du er væk. Hvis du er på arbejde store dele af dagen, vil din kat ikke få meget mental stimulering. To katte kan lege med hinanden, Hvilket vil hjælpe dem til at undgå kedsomhed eller depression. Dette gælder især når man får sig en killing, fordi de kræver meget opmærksomhed og skal helst lege og motionere regelmæssigt for at udvikle stærke muskler.


To huskatte kæler i vindueskarmen
To huskatte kæler i vindueskarmen

Det er altid det bedst at få killinger fra samme søskendeflok. Dette er fordi de allerede kender hinanden, og der bør derfor ikke være nogen problemer med at holde dem tæt sammen. Hvis du introducerer to katte eller killinger, der ikke har mødt hinanden før, vil der normalt være en vis grad af utilnærmelighed eller endda aggression, men det vil normalt aftage forholdsvis hurtigt.

At få to katte tager ikke dobbelt tid for dig. Det er egentlig ret enkelt: Når du kommer ind i en rutine mht. fodring, udlukning og rengøring mv. gør den ekstra kat ikke nogen forskel, jobbet skal gøres alligevel.


To unge killinger leger sammen ude på græsset
To unge killinger leger sammen ude på græsset

Hvis du gerne vil adoptere en kat fra et internat, så er det klart en positiv ting at få to. Hvis du redder to katte fra et internat betyder det, at der vil blive frigjort dobbelt så meget plads, så flere katte kan reddes. Selvom dette måske ikke er en direkte fordel for dig, er det rart at tænke på, at du kan have reddet flere liv end bare de to, du har adopteret.


Ulemper ved at få to katte

Mængden af tid man bruger, når man har mere end én kat, fordobles ikke nødvendigvis, men mange andre ting gør. To eller flere katte vil spise mere mad, har brug for flere dyrlægebesøg og vil koste mere i forsikring. Det betyder, at det hurtigt kan blive dyrt at have mere end en kat.


To katte spiser af samme skål
To katte spiser af samme skål

Hvor mange katte er for mange?

Du tænker måske, at det er meget at eje mere end 1 eller 2 katte, men en kvinde i Californien ejer over 700 katte. Lad være med at tænke for meget over om 3 katte er bedre end 2, bare sørg for at passe godt på dine kæledyr og tilbringe tid med dem for at holde dem stimuleret. Hvis du overvejer at anskaffe dig mere end en kat, skal du dog huske på, at de skal komme godt ud af det med hinanden. Ingen kat vil leve et godt liv, hvis den konstant kæmper med en anden kat.


Tre katte sidder på en mur
Tre katte sidder på en mur

Pas godt på dine katte

Der er ingen begrænsning for hvor mange katte du må have. Men det betyder ikke, at du skal fylde dit hus med katte og forvente, at alt er i orden.


To katte leger på en seng
To katte leger på en seng

Jo flere katte du har, desto mere sandsynligt er det, at du får klager fra naboer, der anser dem som gener på deres ejendom. Det er her tingene bliver vanskelige, især hvis du bor i lejlighed. Ifølge loven om mark- og vejfred er det din pligt som katteejer at sørge for, at katten bliver på din grund. En grundejer har efter lovgivningen faktisk ret til at fjerne en kat fra deres grund og indlevere denne hos et internat eller politiet eller endda få den aflivet.


En rød kat leger under sengetøjet
En rød kat leger under sengetøjet

Endvidere er katte territoriale dyr, og det kan medføre alvorlig stress og angst, hvis de skal bo tæt sammen. Du har en lovmæssig forpligtelse som katteejer til ikke at skade eller tillade din kat at blive skadet enten mentalt eller fysisk. Langvarig stress og angst hører under dette, så overvej omhyggeligt om du har tid, plads og det rigtige miljø til at have flere katte.Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer