Ventetid grundet stor efterspørgsel. Se venligst vores leveringsside for at finde flere oplysninger.

Valg af din anden kat

Katte elsker deres ejere, men en anden katteven er som regel alligevel en kats nærmeste følgesvend. En ven (eller partner in crime) giver din kat ekstra mental og fysisk stimulering, for ikke at nævne en varm pude til at sove på.


To katte sover sammen og bruger hinanden som pude
To katte sover sammen og bruger hinanden som pude

Hvordan vælger man sin anden kat

Du har besluttet, at du vil have en ekstra kat. Så er der bare lige et par ting at overveje, inden du hopper ud i det. Du skal tænke grundigt over temperament, alder og køn af både din nuværende kat og din nye kat.


Temperament

Bedøm først og fremmest hvordan din nuværende kats purrsonlighed er. Det vigtigste er at vælge katte med lignende energiniveauer, ellers kan du blive udsat for et par kævlende katte. Hvis din kat er stille og genert, er det værste du kan gøre at få en kat med en stor og larmende personlighed. Vælg en anden stille kat, så ingen af dem bliver mobbet af den anden.


To katte i samme alder og med lignende temperament kommer godt ud af det med hinanden
To katte i samme alder og med lignende temperament kommer godt ud af det med hinanden

Alder

Den næste ting at tænke på er alder. Katte i samme alder har tendens til at fungere meget bedre sammen. Det kan give problemer at introducerer en yngre kat til en ældre kat med mindre energi.

Hvis du allerede har en kat, har du måske spurgt dig selv "skal jeg få en anden kat til min ældre kat?" Selv om det normalt er bedst at få to katte af samme alder, kan en ældre kat godt sætte pris på en yngre legekammerat og endda tage den yngre kat under sin vinge (eller pote) - næsten som en adoptivforælder.


An older cat licking a younger cats face cleaning its coat
En ældre kat slikker en yngre kats ansigt for at vaske dens pels

Køn

Den sidste ting at overveje er køn. Kamp om dominans er mere almindelig blandt katte af samme køn, så det er bedst at få en han og en hun.


To hunkatte er som søstre for hinanden
To hunkatte er som søstre for hinanden

Hvis begge dine katte tror, at de er alfa-katten, vil de kæmpe uendeligt om den øverste position.Relaterede produkter

Kundebilleder

Kommentarer Leave a comment

Der findes endnu ingen kommentarer