Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Hvorfor tager katte fat når man aer dem på maven?

De fleste katte, men dog ikke alle, er lidt overbeskyttende mht. deres bløde mave, så forbered dig på at de forsvarer sig, hvis du beslutter dig for at kilde dem lidt på maven.


En tabby kat nyder at blive kløet på hagen
En tabby kat nyder at blive kløet på hagen

Nogle gange kommer katten hen til dig, fuld af kærlighed og hengivenhed, ruller om på rygge og strækker sig, men så snart du rækker hånden ud for at klø den lidt på maven, forvandler katten sig til en vildkat og bider og kradser. Det er en defensiv reaktion – kattens mave er nok dens mest udsatte område i forhold til rovdyr. I naturen vil en kat være meget sårbar, hvis den kommer til skade på maven, især hvis et af de vigtigste organer er skadet. Selvom du ikke udgør nogen trussel for dit kæledyr, vil dens naturlige instinkter få den til at forsvare sig.

Hvis din kat ruller om på ryggen og viser sin mave frem, så er det et tegn på, at den føler sig veltilpas og sikker. Det betyder, at katten stoler på dig og ikke føler sig truet, men pas på, kattens attitude kan ændre sig hvert øjeblik. Med mindre du ved med sikkerhed, at katten ikke har noget imod det, er det altid bedre at holde sig fra at røre maven.Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer