Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Hvorfor spiser katte græs?

Generelt set er det ret normalt for både katte og hunde t spise en smule græs, og det burde ikke give grund til bekymring. Der er et par forskellige grunde til, at katte kan finde på at spise græs. Græs kan fungere som et afføringsmiddel og kan også tilskynde opkastning, så katte spiser det nogen gange for at rense ud af noget, de har spist. Eller de forsøger måske at få nogle ekstra næringsstoffer.


Et nærbillede af en sort og hvid huskat der spiser græs
Et nærbillede af en sort og hvid huskat der spiser græs

Afføringsmiddel

Det er ingen hemmelighed, at katte bruger meget tid på pleje for at holde deres pels i tiptop stand. Al den pelspleje kan nogle gange føre til, at katten synker for mange hår, hvilket kan blokere dens fordøjelsessystem og gøre den en smule forstoppet. Når katten spiser græs, er det faktisk en måde at behandle den forstoppelse på, som katten gør helt instinktivt i et forsøg på at sætte tingene i gang i maven.


For at komme til at kaste op

Nogle katte jagter og leder efter mad ud over det foder, de får serveret. Når katten spiser bytte, den har fanget og dræbt, indtager den højst sandsynligt også ting såsom hår, fjer eller knogler, som den ikke kan fordøje. Katte spiser muligvis græs, som de heller ikke kan fordøje, i et forsøg på at rense maven for andre ufordøjelige ting.


Næring

Græs indeholder folsyre, et vitamin som er vigtigt for produktionen a hæmoglobin. Måske ved katten instinktivt, at græs er gavnligt for dens helbred, og vælger derfor at indtage det.Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer