Ventetid grundet stor efterspørgsel. Se venligst vores leveringsside for at finde flere oplysninger.

Hvorfor spinder katte?

Afslappet, glad og tilfreds – du har sikkert selv mærket din kats rolige vibrationer, når den ligger godt på sin yndlings soveplads. Hvis din kat kommer og putter sig i dit skød, mens den spinder inderligt, så kan du godt tage det som et tegn på en kærlig kat, som er godt tilpas.


En dejlig ung tabby kat nyder at blive nusset af sin ejer
En dejlig ung tabby kat nyder at blive nusset af sin ejer

  • Det menes, at killinger først begynder at spinde, som en måde at fortælle deres mor, at de er glade og ved godt helbred. Dette er fordi killinger kan spinde og die på samme tid, hvorimod de ikke kan miave på samme tid.

  • Katte kan også spinde af andre grunde, for eksempel hvis de er stressede eller møder en ny kat. Nogle katte spinder hos dyrlægen eller hvis de har ondt, det kan være et forsøg på at berolige sig selv. Andre katte spinder, når de møder en ny kat og ønsker at udvise venlighed, og at de ikke er aggressive.

  • Én teori går ud på, at turbulens i blodbanen skaber vibrationer i brystet og luftrøret, der giver genklang i bihulerne i kraniet. En anden teori foreslår, at musklerne i mellemgulvet struben trækker sig sammen ude af takt, hvilket skaber vibrationen. En tredje teori, som er understøttet af videnskabelige undersøgelser, foreslår at katte anvender deres stemmebånd og muskler i struben til skiftevis at åbne og lukke glottis (åbningen mellem stemmebåndene og den øverste del af struben). Det får luften til at vibrere, hvilket giver spinde lyden.

  • Man mener, at katte spinder, når de er afslappede of veltilpas, det er dog ikke udelukkende glæde, der får katten til at spinde. Katte spinder også for at berolige sig selv i stressende situationer, eller når de er kommet til skade. Nogle forskere mener, at frekvensen af en kats spinden (26 Hertz) fremmer vævsregenerering, og at katte heler sig selv eller styrker deres knogler, når de spinder. Din kat spinder måske når den er sulten (normalt mere højlydt), og dominerende katte spinder nogle gange, når de nærmer sig en underdanig kat, for at vise at den kommer i fred.


Relaterede produkter

Kundebilleder

Kommentarer Leave a comment

Der findes endnu ingen kommentarer