Ventetid grundet stor efterspørgsel. Se venligst vores leveringsside for at finde flere oplysninger.

Hvorfor leger katte med deres bytte?

Katte er unægteligt nogle nuttede og kælne dyr, men lad dig ikke narre fuldstændig af deres udseende. Katte kan forvandle sig til nogle nådesløse jagtmaskiner og jagte små gnavere rundt til de fanger og dræber dem.

Nogle gange virker det til, at katten leger med sit bytte, inden det får det dræbende bid. Der er et par teorier omkring, hvorfor katte nyder at torturere deres bytte.


En lille hvid killing leger med en legetøjsmus
En lille hvid killing leger med en legetøjsmus

1. Den har aldrig lært at dræbe

Katte udvikler deres jagtinstinkter såsom forfølgelsen og fangsten igennem deres vilde leg med deres søskende. Hvad de ikke lærer her er at give dødsstødet. I naturen henter moderen nogle gange en mus eller et andet bytte med tilbage til killingerne og giver den det dræbende bid foran dem. Med huskatte sker dette sjældent, så det kan være at huskatte simpelthen aldrig har lært at dræbe.


2. De har ikke behov for at dræbe

Huskatte har sjældent behov for at fange deres egen føde. Deres naturlige jagtinstinkter er der alligevel, men de foretrækker jagten frem for fangsten. De ser måske døden som afslutningen på en leg, som de gerne vil fortsætte med at lege. Ved at slippe, genindfange og kaste deres bytte omkring kan de maksimere den nydelse, de får ud af fangsten.


3. Risiko for at komme til skade

For at dræbe sit bytte er katten nødt til at knække rygraden ved at bide hårdt i dyrets nakke/hals. For at gøre dette er katten nødt til at give slip på sit bytte et øjeblik, mens den kommer i position. Dermed risikerer katten at blive bidt eller hakket i ansigtet, hvilket kunne skade dens øjne eller give et sår, der kan risikere at gå betændelse i. Det er muligt at katten, i stedet for at tage den risiko, vælger at udmatte sit bytte ved at lege med det.

Overordnet set er det et naturligt instinkt for katten at jage, og hvis udsigten til at finde døde mus i din have eller dit hus en gang imellem ikke er til at overskue for dig, så skal du måske overveje at have en indendørs kat. Find flere oplysninger omkring indendørskatte og udendørskatte ved at læse vores afsnit her.Relaterede produkter

Kundebilleder

Kommentarer Leave a comment

Der findes endnu ingen kommentarer