Ventetid grundet stor efterspørgsel. Se venligst vores leveringsside for at finde flere oplysninger.

Hvorfor har katte knurhår?

Det vil måske overraske dig at vide, at mange katteejere beholder deres kats knurhår. En af grundende til dette er, at der er en gammel skrøne der fortæller om, hvordan kattens knurhår kan anvendes i magiske fortryllelser.

En anden grund er af sikkerhedsmæssige årsager. Nogle folk opbevarer knurhår i deres biler, for at hjælpe dem med at undgå ulykker ”på et hængende hår”.

Endnu en skrøne siger, at hvis man ønsker noget og derefter brænder et katte knurhår, så går ens ønske i opfyldelse. Hvad enten man tror på disse historier eller ej, så udgør knurhårene en vigtig rolle for katte.


Kattens knurhår

Katte har knurhår (også kendt som vibrissae) mange steder i ansigtet; på overlæben (på hver sin side af snuden), over øjnene, på deres ører og bagpå deres forben.


Et nærbillede af en kats knurhår
Et nærbillede af en kats knurhår

Knurhårene sidder dybere fast og er tykkere end almindelige hår. De fungerer som følere, der hjælper katten med at bedømme afstanden fra deres ansigt og krop til andre ting. Dette er blandt andet utrolig praktisk, når man forsøger at klemme sig igennem et lillebitte hul i hegnet.

Knurhårene indeholder proprioceptorer, der sender signaler til nervesystemet, når katten bevæger sig. De hjælper katten med at bedømme afstande og opdage ændringer i deres miljø, og de støtter desuden kattens nattesyn ved at opdage omgivelserne.


Et nærbillede af en grå og hvid kats lange knurhår
Et nærbillede af en grå og hvid kats lange knurhår

Vigtig bemærkning: Klip aldrig din kats knurhår. Det kan nemlig være meget forvirrende og stressende for katten, da den vil miste en del af sine sanser. Selv hvis du har en kat med krøllede knurhår, såsom en Cornish Rex, er det vigtigt at lade knurhårene vokse og falde ud på naturlig vis.

Relaterede produkter

Kundebilleder

Kommentarer Leave a comment

Der findes endnu ingen kommentarer