Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Hvorfor hader katte vand?

Inden vi begynder at se på hvorfor det kan være, at katte ikke bryder sig om vand, er vi nødt til at sige, at det ikke er alle katte, der ikke synes om vand. Adskillige kilder fortæller, at visse katteracer såsom bengalkatten eller den tyrkiske van kat viser større interesse for vand og kan måske endda sætte pris på et varmt bad. Vi ved, at nogle individer indenfor disse racer nyder vand, samtidig ved vi også med sikkerhed, at der er individer fra andre racer eller blandinger, der hader vand. Det er derfor vigtigt, at du behandler din kat som et individ uden nogen forventning om, at den nødvendigvis elsker eller hader vand.


En smuk sort og hvid kat drikker vand af en metalspand
En smuk sort og hvid kat drikker vand af en metalspand

I sidste ende kommer det an på den individuelle kat og dens oplevelser som killing. Fysiologisk set giver det mening for katte at undgå vand. Kattens pels er nemlig tyk og med en meget tæt underpels, der tager meget lang tid om at tørre, hvis den bliver gennemblødt. Desuden holder katte sig varme ved at indfange luft i underpelsen, og dette ville være umuligt, hvis den var våd. I modsætning til hunde er kattes pels ikke særligt olieholdig og er derfor ikke på samme måde vandtæt eller hurtigt tørrende. Hvis en kat bliver rigtig våd, kommer den derfor højst sandsynligt til at fryse meget, og i naturen kan dette være dødsens farligt.

Den gennemsnitlige huskat er måske blevet tvunget ud i at have et bad, hvilket som regel ender med en masse kradsmærker og en meget muggen kat. Det ses også tit (men anbefales absolut ikke), at katte bliver sprøjtet med vand for at disciplinere den, og dette giver naturligvis vand negative associationer for katten. Fordi de fleste oplevelser katte har med vand er negative, giver det mening for de fleste huskatte at undgå vand.Relaterede produkter

Kundebilleder

Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer

Skriv en kommentar