Ventetid grundet stor efterspørgsel. Se venligst vores leveringsside for at finde flere oplysninger.

Hvorfor elsker katte katteurt?

Katteurt er en plante, som er en del af myntefamilien. Hvis du ser din behårede kammerat rulle sig rundt, savle vildt og opføre sig underligt i en trance-lignende tilstand, så er der stor sandsynlighed for, at den har fundet katteurten. Ingen ved helt, hvorfor katte elsker katteurt så meget, men den mest udbredte teori går ud på, at den aktive forbindelse (nepetalakton) efterligner feromonerne for nydelse og måske sex. Hvad end det er sandt eller ej, kan vi være helt sikre på, at nepetalakton kan fremkalde interessant opførsel hos katte.


En rød og hvid kat dufter til en frisk katteurt plante
En rød og hvid kat dufter til en frisk katteurt plante

Når katte dufter til katteurt, får de nepetalakton op i næseborene, som forårsager en reaktion, der kan ændre kattens adfærd. Nogle katte ruller sig rundt i katteurten, andre spiser det, mens nogle dufter til det uden at udvise nogen særlig interesse.


En kat bliver nusset godt på hagen
En kat bliver nusset godt på hagen

Hvorfor er min kat ikke interesseret i katteurt?

Kærligheden til katteurt er arvelig. Omkring 70% af katte viser en eller anden form for reaktion på katteurt, men hvis det ikke er din kat, skal du ikke bekymre dig. Katte elsker også andre ting, så prøv at introducere katten for et stykke legetøj med fjer eller et kradsetræ.Relaterede produkter

Kundebilleder

Kommentarer Leave a comment

Der findes endnu ingen kommentarer