Ventetid grundet stor efterspørgsel. Se venligst vores leveringsside for at finde flere oplysninger.

Hvorfor sover katte så meget?

Hvis du har en kat eller har haft katte førhen, så ved du, at de bruger en hel masse tid på at sove og lure dagen lang. Dette betyder ikke, at du har en doven kat, faktisk er det helt naturlig adfærd for en kat. Vilde katte sover en hel masse for at spare på energien. På den måde kan de være helt kvikke og friske, når de får muligheden får at fange et bytte. Tro det eller ej, men det er af samme grund, at din sofa-elskende missekat sover hele dagen.


En smuk hvid kat bliver kløet på maven
En smuk hvid kat bliver kløet på maven

En anden grund til at katte sover meget er, at de er mest aktive omkring daggry og skumring. Det er derfor, at din kat går direkte hen til sin yndlings soveplads efter morgenmaden og slumrer det meste af dagen.

Katte kan sove op til 16 eller endda 20 timer om dagen, men det meste af tiden slumrer katten blot og sover altså ikke den dybe søvn. Katte lure kan beskrives som en tilstand, hvor katten slapper af, men stadig hører efter hvad der foregår omkring den. Man ser ofte katte i denne tilstand rykke ørerne som små radere i retning af den lyd, de har hørt. På den måde bliver katten hurtigt klar over potentiel fare, imens den hviler sig.

Katte kan godt komme ind i den dybe søvn og endda have små katte drømme. Denne type søvn kommer som regel i kortere perioder end lurene, og katten skifter mellem de to tilstande i en cyklus, mens den slumrer.

Aldersmæssigt kan du forvente, at katte sover mere, jo ældre de bliver. Hvis du har en lille killing, vil du se, at den går fra fuld fart over feltet til dyb søvn på blot et øjeblik, og det er helt naturligt.

Hvis din kat sover meget og virker sløv og uinteresseret i foder eller vand, kan der være noget galt. I det tilfælde er det bedst at tage katten med til dyrlægen at blive undersøgt snarest muligt.Relaterede produkter

Kundebilleder

Kommentarer Leave a comment

Der findes endnu ingen kommentarer