Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Kræsne undulater

Hvis alt, hvad din undulat nogensinde har kendt, er tørret frø, kan den godt blive så fastsat i sine vaner, at friske fødevarer og spirede frø ses på med mistanke eller simpelthen ignoreres. Lad ikke dette afskrække dig - din fugls kræsne smagsløg kan omvendes. Det tager bare lidt tid.

Nøglen her er at reducere tilgængeligheden af tørret frø. Læg det absolutte minimum af din undulats sædvanlige blanding i foderbakken til at begynde med, og hold øje med dens fodringsvaner. Tilbyd desuden en række forskellige friske fødevarer og spirende frø - prøv noget nyt hver dag. Når du først er overbevist om, at din undulat spiser nogle af de nye ting, skal du skære yderligere ned på forsyningen af tørre frø, så den bliver nødt til at spise noget andet for at tilfredsstille sin appetit. På nuværende tidspunkt bør den have fået smag for de friske og spirende fødevarer og vil med glæde spise dem sammen med de tørre frø.

Gul undulat ligger ned
Lad dig ikke slå ud af undulatkræsenhed!

Tilbyd den friske mad om morgenen, som det allerførste, når din undulat som regel har den største appetit. Hvis det står meget skidt til, og dine fugle viser sig usædvanligt modstandsdygtige over for frisk mad, så prøv at drysse det med nogle af deres yndlingsfrø. Dette vil tilskynde til udforskning og bør forsikre dem om, at de nye ting er gode at spise.

Hvis du har mere end én undulat, vil opgaven være lettere - undulater bukker under for gruppepres, og vil hurtigt slutte sig til andre fugle, der spiser den nye mad. Tilbyd grøntsager og frugt i forskellige former for at appellere til fuglens naturlige nysgerrighed. Prøv maden i store bidder, små stykker og revet. På et tidspunkt vil du se fuglen nippe til noget. Gør eventuelt grøntsager våde, før du kommer dem i buret - mange undulater kan lide at gnide sig i våde grøntsager og tager normalt en lille bid bagefter.

Den tørre frøblanding skal stadig være en central del af enhver fugls kost. Målet er simpelthen at indføre lidt variation i den kulinariske blanding til fordel for fuglens ernæring og fornøjelse. En fugl, der udelukkende spiser frø, kan begynde at miste sin nysgerrighed og gå glip af det sanseeventyr, der bør være en del af enhver undulats liv.

Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer