Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Spejle til undulater

Legesager med spejle står ofte øverst på en fugleejers liste over must-haves. Der er dog delte meninger om fordelene ved undulatspejle, hvis du holder en enkelt fugl. Mens spejlene vil give fuglen åbenbar fornøjelse, stimulering og social interaktion (dvs. din undulat vil tro, at dens refleksion er en anden fugl), kan det også ende med at blive det værste scenarie. Hvis du holder en enkelt fugl for at tæmme den og stå for al det sociale samvær, den har brug for, så vil spejlvennen bremse tæmningen/snakken. Når det kommer til et valg mellem dit selskab og den smukke fugl i spejlet, kan du ende med at blive afvist.

Undulat spejl
Undulatspejle - noget at reflektere over

Er spejle til undulater en dårlig ting?

Indtil 1990'erne var spejle en af de 'væsentlige' genstande til ethvert undulatbur. I dag vil du ofte læse, hvordan spejle er psykisk skadelige for fugle. I nogle lande - for eksempel Tyskland, hvor undulater er en meget populær burfugl - frarådes spejle aktivt. Spørgsmålet drejer sig om overbevisningen om, at en ensom fugl vil forsøge at socialisere med den ikke-reagerende 'ven' i spejlet, indtil manglen på respons gør den gal.

I sandhed overdriver dette undulatens intelligens. Selvom de er nogle fantastiske væsner, så er undulater ikke i stand til at regne ud, at refleksionen er andet end en anden undulat. Så spejle er ikke dårlige; men hvis du har til hensigt at sætte dem i buret for at give kunstigt selskab til en single undulat, så overvej at få en anden fugl i stedet. Det vil gøre det sværere at tæmme / lære fuglen at snakke, men det vil spejlet også. Når der er mere end én undulat i buret, er et spejl ikke længere et problem, og du kan sætte så mange op som du ønsker.

Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer