Ventetid grundet stor efterspørgsel. Se venligst vores leveringsside for at finde flere oplysninger.

Valg af en killing fra en kuld

Så nu hvor du har besluttet, at du skal have en killing, så skal du også vide, hvad du skal kigge efter, når du vælger én ud af et kuld.


Et kuld af seks sorte og hvide killinger
Et kuld af seks sorte og hvide killinger

Forældrene

Det bedste sted at starte er ved at møde forældrene. Mange opdrættere vil have både mor og far til rådighed, så du kan møde dem, men alle skal give dig mulighed for i det mindste at møde moren. Det er ikke et godt tegn, hvis opdrætteren har en undskyldning for, hvorfor du ikke kan se moderen, og i så fald er det nok bedst at tage et andet sted hen.


En British Shorthair kat med sin smukke lille killing
En British Shorthair kat med sin smukke lille killing

Ved at møde forældrene kan du i det mindste få en ide om, hvad din killing kan vokse op til at blive. Hvis en moderkat er bange for eller ikke kan lide mennesker, er det sandsynligt, at hun vil videregive denne adfærd inden for de tidlige stadier af en killings liv.


Alder

Kattekillinger lærer meget i de første par uger af deres liv. I deres første uges levetid holder moderen sine killinger rene og hjælper med at lære dem den rigtige måde at pleje sig. Killinger, der forlader deres mor og søskende for tidligt, bliver mere foruroligede, når de tages til et nyt hjem. Yngre killinger er også mindre tilbøjelige til at have lært, hvilken adfærd der er normalt eller acceptabelt. Den optimale alder for en killing at forlade sin mor og søskende er meget omdiskuteret, men så længe killingen er mindst 8 uger gammel, men helst mere end 9 uger, bør flytningen til et nyt hjem gå fint.


En tabby kat killing gammel nok og moden nok til at komme til et nyt hjem
En tabby kat killing gammel nok og moden nok til at komme til et nyt hjem

Personlighed

At vælge en killing med en god personlighed er virkelig vigtigt. Det mest fornuftige valg er at vælge den kattekilling, der er interesseret i at møde dig. Vær også på udkig efter en killing der har selvtillid og leger med sine søskende.

Du bør undgå killinger, der virker til at være aggressive overfor deres søskende eller virker alt for generte og frygtsomme.


Tidlig socialisering

Den bedste killing at få er den killing, der allerede har mødt mange forskellige mennesker og dyr, inden du tager den med hjem. Hvis du har små børn eller hunde, så kig efter opdrættere, hvis killinger er blevet håndteret af små børn og/eller i kontakt med hunde. På den måde vil det ikke være en skræmmende oplevelse for din nye killing, når den første gang møder dine børn eller din hund (hvis du har dem).


En tabbykat gnider ansigtet på sin ejers hånd
En tabbykat gnider ansigtet på sin ejers hånd

Helbred

Uanset opdrætter er det meget vigtigt at tage din nye killing med til dyrlægen så hurtigt som muligt. Der er dog visse ting du hurtigt selv kan tjekke for at sikre dig, at en killing er sund, inden du køber den.


  • Øjne - Sørg for, at killingens øjne er klare og ikke har nogen udledning. De bør også være fuldt åbne. Du bør også sørge for, at killingen kan følge din hånd med øjnene.


  • Snude - Killingens snude bør være fin og ren, fri for udledning, tørhed og blod.


  • Ører - Rene ører er tegn på en sund killing. Se efter om der er udslæt eller tydelige tegn på kløe.


  • Mund - En sund killing bør have lyserøde gummer med hvide og pæne tænder.


  • Bagdel - Tjek kattens bagdel efter for filtret pels eller nogen tegn på ømhed.


  • Krop - Vær på udkig efter en symmetrisk kropsform uden åbenbar oppustethed. Bump, buler eller sår er et tegn på, at killingen ikke er ved godt helbred.


  • Fodring - Hvis det er muligt, så besøg kattungen i løbet af et måltid, så du kan tjekke at den har en god appetit. Hvis det ikke er muligt, så spørg opdrætteren hvad dens fodringsvaner er.Relaterede produkter

Kundebilleder

Kommentarer Leave a comment

Der findes endnu ingen kommentarer