Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Pelstyper hos katte

Tænk på racerne Sphynx, British Shorthair og Maine Coon. De har alle vidunderlige personligheder, men de genkendes let på deres ikoniske pelse - hårløs, kort og lang. Hver type pels findes også i forskellige mønstre og farver, så der er mange forskellige kombinationer at vælge imellem.


En langhåret sibirisk skovkat
En langhåret sibirisk skovkat

Hårløse katte

Som navnet antyder, er pelsen på en hårløs kat temmelig ikke-eksisterende. Men disse racer har noget der minder om ruskind med meget fint hår. Hårløse katte har brug for at blive badet regelmæssigt, fordi de mangler håret til at opsuge den olie, som huden producerer. De er også sårbare overfor ekstreme temperaturer og solskoldning, så man må holde øje med dem, når de er ude i kulden eller solen.


En hårløs sphynx kat
En hårløs sphynx kat

Hårløse katteracer indebærer bl.a. Sphynx, Bambino og Peterbald.


Korthårede katteracer

En korthåret kats pels er ikke længere end 3,8cm lang. Pelsen på disse katte kræver meget lidt pleje.


En korthåret tabby kat i et træ
En korthåret tabby kat i et træ

Der er masser af korthårede katteracer, herunder bl.a. en British Shorthair, Burmeser, Manx, Bengal og Savannah for bare at nævne et par stykker.


Langhårede katteracer

Pelsen på en langhåret kat kan vokse sig op til 13cm lang, hvilket kræver en masse ekstra pleje. Dette kan især være tilfældet, når katten bliver ældre og får sværere ved at pleje pelsen selv. Langhårede katte har også tendens til at fælde meget mere end korthårede katte, så vær forberedt på at skulle fjerne meget kattehår fra sofaen.


En Maine Coon kat med en vidunderlig lang pels
En Maine Coon kat med en vidunderlig lang pels

Nogle af de langhårede katteracer er bl.a. den Norske Skovkat, Maine Coon, Ragdoll og Perser katten.Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer