Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Når katte skal møde hinanden for første gang

Det er utroligt spændende at introducere kat nummer 2 ind i dit hjem, og det kan være fascinerende at se, hvordan to katte interagerer, når de møder hinanden for første gang. Det kan nogle gange være vanskeligt at introducere katte for hinanden, men der er visse trin, du kan tage for at få mødet til at køre så glat som muligt.


En kat vasker en anden kat
En kat vasker en anden kat

Separationsstadiet

Hold dine katte adskilt til at starte med og lad den nye kat vænne sig til sit sikre værelse. Begge katte skal kunne lugte hinanden og høre hinanden før nogen form for interaktion. Du kan gøre dette ved at fodre dem begge på modsatte sider af døren til det sikre værelse og ved at bytte deres sengetøj regelmæssigt.


To katte bliver fodret på samme tid
To katte bliver fodret på samme tid

Visuel kontakt

Hvis dine katte lugter og hører hinanden gennem en dør uden at hvæse eller spytte, så kan du begynde at lade dem se hinanden. En slags barriere, som de kan se igennem, fungerer godt her. For eksempel fungerer en glasdør eller en transportboks godt.


To katte møder hinanden for første gang igennem en glasdør
To katte møder hinanden for første gang igennem en glasdør

Hvis du bruger transportboks-metoden, så sæt begge katte i hver deres boks, lås dørene og stil dem overfor hinanden, men ikke så de kan se direkte ind i hele den andens boks. De skal kunne se hinanden, men stadig være i stand til at vende sig væk og se andre steder hen.

Målet her er at se, hvordan kattene reagerer på at møde hinanden. Hvis dine katte ikke hvæser, kan det være tid til den rigtige introduktion.


Fuld Kontakt

Du kan nu lade dine katte mødes under dit opsyn. Når du præsenterer en ny kat for en anden kat, er det meget normalt, hvis de hvæser eller undgår hinanden, så lad det ikke bekymre dig. Sørg for, at der er en flugtvej ud af rummet, hvis én kat bliver for skræmt eller aggressiv.


To katte mødes for første gang
To katte mødes for første gang

Tips til killinger

Processen vil normalt gå meget lettere, hvis det er en killing, der møder en voksen kat. Den voksne kat vil instinktivt vide, at den møder en baby og er derfor mindre tilbøjelige til at udvise aggression.


En voksen kat ligger ned med to søde små killinger
En voksen kat ligger ned med to søde små killinger

Når man introducerer killinger fra forskellige kuld, vil processen som regel også gå meget glat. Killinger vil bare være glade for en legekammerat, som kan erstatte deres søskende.Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer