Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Sådan lærer du din kat at bruge kattebakken

Det er en rigtig god idé at renlighedstræne din killing, så du ikke skal bekymre dig om at skulle gøre rent efter katten rundt omkring i huset. Du vil heller ikke finde ting og sager, når du passer dit elskede blomsterbed.

I dette afsnit gennemgår vi de ting, du kan gøre, hvis din kat eller killing ikke anvender sin kattebakke rigtigt. Mange killinger er allerede trænet til at anvende kattebakken, nå man får dem, fordi de har lært det ved at se på deres mor og søskende. Hvis du endnu ikke har læst vores afsnit om kattegrus, kattebakker og placering af kattebakker, så finder du det her.


En sød lille grå killing anvender en blå plastik kattebakke indendørs
En sød lille grå killing anvender en blå plastik kattebakke indendørs

Det er et naturligt instinkt for katte at snuse til og begrave deres afføring. Afføringen indeholder feromoner, der kan opfanges af andre dyr. I naturen kan dominerende katte finde på ikke at begrave deres afføring, fordi de ønsker at markere deres territorium. Underdanige katte begraver til gengæld deres, så de ikke anses for at ville konkurrere om territorium.

Når killingerne er meget små (under 4 uger gamle) slikker deres mor bagdelen for at stimulere vandladning og afføring. Hvis du har reddet en meget ung killing, så er du nødt til at reproducere dette ved at duppe bagdelen med et varmt stykke køkkenrulle indtil den urinerer og har afføring.


En nuttet killing lærer at bruge sin kattebakke
En nuttet killing lærer at bruge sin kattebakke

Når din killing er over 4 uger gammel kan du placere den i kattebakken efter, at den har spist. Det er vigtigt at kattebakken står i et sted hvor der er ro og ikke i nærheden af spiseområdet.

Du kan grave lidt i de rene grus med en finger for at forsøge at opfordre killingens naturlige instinkter, men som regel klarer de det selv.

Observér din killing og giv den ros efter, at den har anvendt kattebakken korrekt. Lad være med at tale til eller opfordre katten imens den graver eller har afføring, da dette kan gøre den nervøs og afholde den fra at bruge kattebakken.


En rød og hvid killing lærer at anvende kattebakken
En rød og hvid killing lærer at anvende kattebakken

De fleste katte og killinger vil ret hurtigt forstå, at kattebakken er deres toilet, men hvis de ikke gør, er der et par ting du kan forsøge:

  • Anskaf en større kattebakke

  • Fjern eller tildæk alle store potteplanter i huset, der har nok jord til at blive brugt som katte toilet.

  • Skift til en anden type kattegrus

  • Sæt kattebakken i en rolig og stille del af huset


Relaterede produkter

Kundebilleder

Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer

Skriv en kommentar