Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Kunstig udrugning

Hvis du ikke har en skruk hønserace, eller det synes usandsynligt, at din høne vil blive skruk, så kan du udruge dine æg på kunstig vis. Det er lidt mere kompliceret og tidskrævende at ruge æg ud selv ved hjælp af en rugemaskine, for eksempel skal du tjekke ægget regelmæssigt. Men hvis du har et stort antal æg, og fordi rugemaskiner har en tendens til at være mere pålidelige end en høne, er det faktisk bedre at bruge rugemaskinen. Og øvelse gør mester.

Hvilket udstyr har man brug for?
Der er et standardudvalg af udrugningsudstyr, du skal bruge for at komme i gang:

  • Rugemaskine - for eksempel er Brinsea Mini Eco en god begyndermaskine.
  • Æg-lyser - såsom Brinsea Ovaview, til at hjælpe dig med at se dine æg udvikle sig.
  • Antibakterielt rengøringsmiddel - f.eks. en Virkon S tablet.
  • Termometer til rummet
  • Et rugeskema til at tage noter på - du kan downloade et her
  • Blyanter - til at mærke æggene og tage noter.
  • Brugsanvisning - Der følger brugsanvisninger med til Brinsea rugemaskiner i butikken


Vælg den rette rugemaskine

Der findes et rimeligt antal rugemaskiner på markedet. De fleste rugemaskiner fungerer på samme måde ved at give varme og fugtighed til ægget under udvikling. Nedenfor er et diagram, der viser de grundlæggende komponenter, der udgør en rugemaskine.
Grundlæggende komponenter af en rugemaskine.

Grundlæggende dele af en rugemaskine.Hvor mange æg vil du udruge?

Dette er nok det vigtigste spørgsmål og vil i høj grad diktere dit valg af rugemaskine. Når du foretager beregningen af, hvor stor en rugemaskine du vil have, skal du tage højde for ubefrugtede æg og de uundgåelige hanekyllinger. Kun mellem 50-80 procent af de æg, du starter med, ender med at klække, og halvdelen af dem er hanekyllinger. Så hvis du vil have 5-10 høner, skal du sigte mod at udruge 20 æg.

Vil du selv vende æggene?

Dine æg skal vendes 3-5 gange om dagen. Det er lettere og mere pålideligt at have en rugemaskine, der vender æggene automatisk, men disse rugemaskiner er generelt dyrere.

Ventilation eller ingen ventilation?

Du kan købe rugemaskine med eller uden ventilation. Rugemaskiner uden ventilatorer er afhængige af den naturlige luftcirkulation (varm luft stiger og kold luft falder) for at give en jævn temperatur i hele rugemaskinen. Rugemaskinerne med ventilatorer er nu meget populære, og hos Omlet anbefaler vi kun at bruge rugemaskiner med ventilation, fordi de har en bedre succesrate.

Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer